Alancha İstanbul Financial Times ve Wallpaper'da! - Son Dakika
Güncel

Alancha İstanbul Financial Times ve Wallpaper'da!

Alancha İstanbul Financial Times ve Wallpaper\'da!

Wallpaper'ın övgüyle söz ettiği Alancha İstanbul, İngiltere'nin saygın gazetelerinden Financial Times'ta "Türkler yemek devrimini başlattı" başlığıyla haber oldu.

17.04.2015 11:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kısa sürede İstanbul hayatının vazgeçilmez mekânlarından birine dönüşen Alancha İstanbul, yurt dışı basınında da büyük ilgi görmeye devam ediyor.

23 Şubat'ta Maçka Armani Residence'da açılan ve kısa sürede İstanbul'un en gözde mekânlarından birine dönüşen Alancha İstanbul, yabancı basında da ilgi odağı olmaya devam ediyor. Önceki gün (15 Nisan) İngiltere'nin önde gelen gazetelerinden Financial Times'a haber olan Alancha İstanbul, İngiliz tasarım ve yaşam dergisi Wallpaper'ın da Mayıs sayısında tanıtıldı.

"Türkler yemek devrimini başlattı"

Financial Times'tan Andrew Finkel'ın "Türkler yemek devrimini başlattı" başlığıyla sunduğu haber, Alancha İstanbul'un şehirli ve genç Türklerin değişim arayan yemek kültürlerine karşılık verdiğinden söz ediyor. Yemek yemenin Türkiye'de önemli bir rol oynadığını anlatan Finkel, şehirli ve genç Türklerin yemeksepeti.com'dan ibaret görünen yeme alışkanlıklarının artık değişmeye başladığını, kazandıkları gelirden önemli bir kısmını iyi yemeğe ayırmaktan çekinmediklerini belirtiyor. Bu doğrultuda, beklentilerin artık sabır ve yetenek isteyen, evde pişiremeyecekleri yemeklere yöneldiğinin altını çizen Finkel, Alancha İstanbul'un tam da bu beklentiye karşılık verdiğini söylüyor.

Alancha İstanbul bir adım önde!

İngiltere'de yayımlanan ve gezi, tasarım ve moda dünyasının en gözde yayınlarından sayılan Wallpaper ise Mayıs sayısında Alancha İstanbul'dan övgüyle söz etti. Avrupa'nın en gözde şehirlerinden Barcelona, New York, Prag ve İstanbul'un bir adım daha öne çıkan mekanlarını tanıtan dergi, İstanbul'dan da Alancha İstanbul'u seçti ve şunları söyledi: "Tadım menüsü, çiftlikten temin edilen taze malzemelerle Anadolu mutfağının köklerine iniyor ve kuzu beyin kremalı salatasıyla İstanbul'un sokak yemeklerine gönderme yaparken, Perslerden Anadolu'ya Büyük İskender tarafından getirilen yahni yemeği dahil olmak üzere büyük bir yelpazeyi içeriyor. Restoranda bütün yemekler odun ateşinde pişerken, test mutfağı ve kütüphane araştırma ve geliştirmede şeflere sürekli yeni deneyimler yaratmaları için yön veriyor."

Geleceğin mutfağı: Alancha İstanbul

Kimi zaman bir tarih dersini, kimi zaman da sahne performansını andıran mutfağı ve Kemal Demirasal'ın kurgusuyla geçtiğimiz ay Maçka Armani Residence'da açılan Alancha İstanbul, Anadolu yemek kültürünün kökenlerine inerek, tamamen yerel, mevsimsel ve organik malzemelerle, farklı mutfak teknikleri kullanılarak hazırlanan menüsü ve doğadan esinlenerek tasarlanan, minimalist mimarisiyle geleceğin mutfağını İstanbul'a getirdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Alancha İstanbul Financial Times ve Wallpaper'da! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement