Alaplı'da Özgecan İçin Yürüyüş Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Alaplı'da Özgecan İçin Yürüyüş Düzenlendi

Alaplı\'da Özgecan İçin Yürüyüş Düzenlendi

Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde Türk Anneler Derneği, Mersin'de öldürülen Özgecan Arslan için yürüyüş düzenledi.

18.02.2015 16:38  Güncelleme: 16:53

Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde Türk Anneler Derneği tarafından Mersin'de öldürülen Özgecan Arslan için yürüyüş düzenlendi.

Alaplı ilçesinde Türk Anneler Derneği Alaplı Şubesi öncülüğünde siyasi partilerin kadın kolları teşkilatları, ADD Alaplı Şubesi ve sivil toplum örgütlerinin katılımıyla Mersin'in Tarsus ilçesinde öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan için yürüyüş düzenlendi. Atatürk Anıtı önünde toplanan grup, ellerinde 'Cennet annelerin ayakları altındadır', 'Özgecan'ların çığlığına sessiz kalma', 'Kadın şiddetine hayır',' ya sizin çocuğunuz olsaydı', 'Kadın cinayetlerini lanetliyoruz', yazılı pankartlarla Hükümet Caddesi, Al Caddesini dolaşarak Merkez cami önüne kadar yürüdü.

Burada grup adına bir konuşma yapan Türk Anneler Derneği Alaplı Şube Başkanı Şerif Nurgül Avlar, ülkede kadına yönelik şiddet, tecavüz ve cinayet olaylarının artışına dikkat çekti. Cinayet ve şiddet olaylarının sebebinin büyük çoğunluğunun ailedeki yetiştiriliş tarzı ve 'Biz babadan böyle gördük' anlayışından kaynaklandığına vurgu yapan Avlar, şöyle konuştu:

"Birleşmiş Milletler Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesi Bildirgesinde, 'Kadınlara yönelik şiddeti' fiziksel, cinsel ve psikolojik acı veren eylem veya eylemlerle tehdit etme ve zorlama olarak tanımlamaktadır. Ülkemizde son yıllarda kadına yönelik şiddet, tecavüz ve cinayet olayları çığ gibi artmaktadır. Bunların sebebi her ne kadar ekonomik sorunlar olarak gösterilse de, büyük çoğunluğu ailedeki yetiştiriliş tarzı ve 'Biz babadan böyle gördük' anlayışından kaynaklanmaktadır. Kadına şiddet erkeklerden kaynaklanan bir sorundur. Çözümü de erkeklerin tutumlarını değiştirmesi ile ortadan kaldırılacaktır. Evdeki erkek ve kız çocuklarına karşı kullanılan ve ayrımcılık içeren söylemlerin değiştirilmesi, medyanın bu konuda yayınlarla destek vermesi, okulda gerekli eğitimlerin verilmesi, çalışma hayatında kadına olan yaklaşımların değişmesi bu sorunları asgariye indirecektir.

Kadına yönelik şiddet ve tecavüz ve cinayetin sadece polisiye önlemler, idam veya buna benzer yöntemlerle önlenemeyeceği, var olan cezaların hafifletilmeden, indirime girmeden, affa uğramadan uygulanması gerektiği, göstermelik çözümlere değil, kadın-erkek eşitliğinin ve kadınların vatandaşlık haklarının daha çok uygulanmasına gerek olduğunu ifade ediyoruz. Bana olmaz, kızımın, kardeşimin başına gelmez, okumuş adam şiddet uygulamaz dememeliyiz. Bundan böyle toplum olarak duyarlılığımızı daha da arttırmalıyız. Bedenimize istedikleri gibi müdahale etmeyi kendilerinde hak gören, taciz ve şiddeti meşru kılan erkek egemen sistemine karşı evde, işte, sokakta hiçbir kadın tacize ve şiddete maruz kalmayana, öldürülmeyene dek mücadeleye devam edeceğiz"

Konuşmaların ardından Özgecan Arslan anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Ardından okunan İstiklal Marşının ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Alaplı'da Özgecan İçin Yürüyüş Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement