Albatros Hem Kariyer Hem de Meslek Sahibi Yapacak - Son Dakika
Yerel

Albatros Hem Kariyer Hem de Meslek Sahibi Yapacak

Albatros Hem Kariyer Hem de Meslek Sahibi Yapacak

Albatros Veterinerlik Teknisyenliği Anadolu Meslek Lisesi ve Albatros Denizcilik Teknisyenliği Anadolu Meslek Lisesi meslek sahibi yapacak.

17.06.2014 15:49  Güncelleme: 15:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Torbalı Yazıbaşı'da Özbek Eğitim Kurumları tarafından açılacak olan Albatros Veterinerlik Teknisyenliği Anadolu Meslek Lisesi ve Albatros Denizcilik Teknisyenliği Anadolu Meslek Lisesi erken yaşta meslek sahibi yapacak. 2014-2015 eğitim öğretim yılında faaliyeti başlamak üzere, tüm çalışmalar hızla sürdürülüyor.

Torbalı'da açılan özel okul sayısı her geçen gün artıyor. Özel İlkokul, ortaokul ve liselerin ardından Yazıbaşı'da Denizcilik Teknisyenliği ve Veterinerlik Teknisyenliği üzerine eğitim verecek olan Özel bir okul daha açılıyor. Söz konusu okul lise eğitimi verecek ve 8. sınıftan mezun olan öğrenciler puan gözetmeksizin bu okula kayıt yaptırabilecekler. 2014-2015 eğitim öğretim yılında faaliyete başlayacak olan Özbek Eğitim Kurumlarına ait olan Albatros Okulları Türkiye ve Ege Bölgesinde bir ilki gerçekleştirecek. Albatros Veterinerlik Teknisyenliği Anadolu Meslek Lisesi Türkiye genelinde bu alanda ilk olurken, Albatros Denizcilik Teknisyenliği Anadolu Meslek Lisesi de Özel okul olarak Türkiye'de 2. Ege Bölgesinde ise tek okul olma özelliğini taşıyor. Öğretmen alımlarının devam ettiği eğitim kurumunda öğrenci kayıtları başladı. 10 dönüm arazi üzerine kurulacak olan Albatros Okullarında 18 sınıf, fizik, kimya, biyoloji laboratuarları, Denizcilik ve Veterinerlik bölümlerine ait özel laboratuarlar bulunacak. Geniş bir bahçe, hayvan barınakları, modern bir kafeteryaya sahip olacak okulun sosyal imkanları da oldukça yüksek olacak.

MEZUN OL İŞİ KAP!

Albatros Denizcilik Teknisyenliği ve Veterinerlik Teknisyenliği Anadolu Meslek Liseleri'nde 4 yıl boyunca örgün eğitim alacak olan öğrenciler okulları biter bitmez iş bulma olanağına sahip olacak. Liseyi bitirir bitirmez meslek sahibi olacak olan Gemi Yönetimi Güverte bölümü mezunu öğrenciler 3 bin groston'a kadar olan gemilerde 3. kaptanlık yapabilecek. Makine Zabitliği bölümünü bitiren öğrenciler ise 3 bin kilovat'a kadar makine gücüne sahip gemilerde 3. makinist olarak işe başlayabilecek. Veterinerlik Teknisyenliği Anadolu Meslek Lisesini bitiren öğrenciler ise Veteriner Teknisyeni olarak işe başlayabiliyor. Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olarak eğitim verecek olan Albatros Okulları aynı zamanda Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme bakanlıklarıyla da bağplantılı olarak faailiyet gösterecek. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Albatros Hem Kariyer Hem de Meslek Sahibi Yapacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement