Alevi Kültür Dernekleri Antalya Şubesi Olağanüstü Kongresi - Son Dakika
Yerel

Alevi Kültür Dernekleri Antalya Şubesi Olağanüstü Kongresi

Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkan Yardımcısı Aktaş: "Komşu ülkelerde bombalar patlıyor, insanlar öldürülüyor.

14.12.2014 18:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Alevi Kültür Dernekleri Antalya Şubesinin olağanüstü kongresinde başkanlığa Hasan Kaya seçildi.

Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkan Yardımcısı Ali Aktaş, Antalya Cemevi'nde yapılan kongrede, Antalya kamuoyunun bir gözünün kongrede olduğunu söyledi.

Kongrelerini hiçbir sıkıntı olmadan, birlik, kardeşlik ve dayanışma içerisinde yaptıklarını anlatan Aktaş, başkan adaylarının kardeşçe yarıştığını, bunun da özledikleri bir ortam olduğunu belirtti.

Alevilerin her zaman hoşgörü, demokrasi, çağdaşlık ve birlikten yana olduklarını vurgulayan Aktaş, bu tutumlarını sonuna kadar sürdüreceklerini dile getirdi.

Aktaş, günümüzde Ortadoğu'da bir savaş yaşandığını belirterek, "Komşu ülkelerde bombalar patlıyor, insanlar öldürülüyor. IŞİD denen terör örgütü, özellikle şii ve Alevileri katlediyor. Böyle bir ortamda birlik içerisinde olmamız gerekiyor. Bugün bizim kardeşliğe ihtiyacımız var" dedi.

Yapılan Alevi çalıştaylarının Alevi toplumunu temsil etmediğini savunan Aktaş, " Türkiye'de 3 bin Alevi kurumu var. En büyük Alevi kurumu ise Alevi Kültür Dernekleri'dir. Derneğin 120 şubesi ve 100 binin üzerinde üyesi bulunuyor. Bunların olmadığı bir çalıştay sakattır, Alevi toplumunu temsil etmez" diye konuştu.

Alevilerin yıllardır bazı istekleri bulunduğuna işaret eden Aktaş, şunları kaydetti:

"Sadece AK Parti hükümeti döneminde değil, diğer hükümetler döneminde de bir takım taleplerimiz oldu. Bunlardan birincisi Diyanet İşleri Başkanlığının kaldırılmasıdır. İkincisi cemevleri ibadethane olarak kabul edilmesi, üçüncüsü zorunlu din derslerinin kaldırılmasıdır. Ayrıca Alevi köylerine zorla cami yapılmasına son verilmelidir. En önemlisi de eşit yurttaşlık istiyoruz."

Aktaş, AK Parti hükümetinin son 12 yılda yaptığı 35 bin cami ile cami sayısını 110 bine yükselttiğini ifade etti.

Alevi Kültür Dernekleri Antalya Şube Başkanı Selçuk Koçnebioğulları'nın konuşmasının ardından "dede" Hüseyin Gazi Metin dua etti.

Divan başkanlığına Binali Efe'nin seçildiği kongrede, çarşaf liste talebi reddedildi. Mevcut başkan Koçnebioğulları'nın yeniden aday olmadığı seçimde Mehmet Gündoğdu ile Hasan Kaya başkanlık için yarıştı.

Yapılan seçimde 564 üyenin 315'inin oyunu alan Kaya, başkan seçildi. Gündoğdu ise 247 oyda kaldı. Seçimde 2 oy da geçersiz sayıldı. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Alevi Kültür Dernekleri Antalya Şubesi Olağanüstü Kongresi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement