Ali İsmail Korkmaz Davasında Henüz Yargıtay'a İtiraz Yok - Son Dakika
Güncel

Ali İsmail Korkmaz Davasında Henüz Yargıtay'a İtiraz Yok

Ali İsmail Korkmaz Davasında Henüz Yargıtay\'a İtiraz Yok

Ali İsmail Korkmaz davasında mahkemenin verdiği karara mahkeme savcısının itiraz ettiği bazı yayın organlarında yer alırken, savcının henüz dilekçeyi vermediği oraya çıktı.

23.01.2015 14:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ali İsmail Korkmaz davasında mahkemenin verdiği karara mahkeme savcısının itiraz ettiği bazı yayın organlarında yer alırken, savcının henüz dilekçeyi vermediği oraya çıktı. Mahkeme savcısı Mehmet Kalkan'ın kararın ardından izine ayrıldığı ve pazartesi günü göreve başlayacağı bildirildi.

Eskişehir'deki Gezi olayları sırasında dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz davasında savcı Mehmet Kalkan, sanık polis Mevlüt Saldoğan hakkında 'Yaralama ve ölüme sebebiyet verme' yerine ' Kasten adam öldürmek' suçlamasıyla müebbet hapis cezası istemiş, ancak mahkeme heyeti dava sonunda Saldoğan'a 10 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırmıştı. Bugün bazı yayın organlarında savcının, mahkeme kararına karşı itirazda bulunduğu yolunda haberler yayınladığı görüldü.

Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki dosyada bugün savcının kararına itirazına ilişkin bir yazı bulunmadığı ifade edildi. Mahkeme heyeti de savcının Yargıtay'a itiraz dilekçesi verdiği yolundaki iddiaları doğrulamadı.

Kayseri Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Usta, bu tür haberleri kendilerinin de gördüğünü belirterek, "Savcımız duruşma sonrası izin aldı. Şu ana kadar da 3. Ağır Ceza Mahkememizden çıkan karara ilişkin bir itirazı olmadı. Pazartesi günü göreve başladığında böyle bir tasarrufta bulunabilir. Mahkemenin kararına Yargıtay nezdinde itiraz edebilir. Bunu bilemeyiz. Ancak, şu an itibarıyla bir itiraz söz konusu değil" dedi. Ali İsmail Korkmaz'ın ağabeyi ve avukatı Gürkan Korkmaz da DHA'ya yaptığı açıklamada "Mahkemede yer alan Cumhuriyet Savcısının, karara itirazı yolundaki haberleri biz de gördük ve duyduk. Ancak, UYAP'a baktığımızda böyle bir itirazın olmadığını gördük. Biz, aile olarak bir hafta içinde mahkemeye itiraz dilekçesi vererek, Yargıtay'a başvuracağız. Savcının şu ana kadar bir itirazı olsaydı, dilekçesi taranır dosyaya konulurdu" dedi. - Kayseri

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ali İsmail Korkmaz Davasında Henüz Yargıtay'a İtiraz Yok - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement