Aliağa'da "Ergenlerde Risk Faktörleri" Semineri - Son Dakika
Yerel

Aliağa'da "Ergenlerde Risk Faktörleri" Semineri

Aliağa\'da "Ergenlerde Risk Faktörleri" Semineri

Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Rehberlik ve Araştırma Merkezi (RAM) tarafından düzenlenen “Ergenlerde Risk Faktörleri” konulu seminerde konuşan Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Psikiyatrisi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zeki Yüncü, "Ailelerin ergenlik dönemi ve öncesi çocuklarının kişiliklerine zarar vermeden onları tanıması gerekmektedir" dedi.

18.05.2016 10:28

Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Rehberlik ve Araştırma Merkezi (RAM) tarafından düzenlenen "Ergenlerde Risk Faktörleri" konulu seminerde konuşan Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Psikiyatrisi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zeki Yüncü, "Ailelerin ergenlik dönemi ve öncesi çocuklarının kişiliklerine zarar vermeden onları tanıması gerekmektedir" dedi.

RAM tarafından Habaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonu'nda düzenlenen "Ergenlerde Risk Faktörleri" konulu seminere Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz, Aliağa İlçe Emniyet Müdürü Hasan Tuğan, Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse, Aliağa RAM Müdürü Muharrem Salman, Aliağa ve Foça'daki okul müdürleri ile öğretmenler katıldı.

Seminerin açılış konuşmasını yapan Aliağa RAM Müdürü Muharrem Salman, Aliağa ilçesindeki tüm orta öğretim okullarında, risk altında bulunduğu düşünülen öğrencilerle ilgili kapsamlı bir proje çalışması yürüttüklerini dile getirdi. Salman, "Bu kapsamda sosyal veriler topladık, çalışmaların sonuçları raporlaştırılarak tüm okullara sunuldu. Yaptığımız proje örneği, İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze de sunuldu. Vali Yardımcımız başkanlığında toplanan Çocuk Koruma Kanunu İzmir İl Koordinasyon Kurulunda, tarafımızca da sunumu yapılan bu projemiz, beğeniyle karşılanmış ve İzmir genelinde uygulanması yönünde karar verilmiştir" ifadelerini kullandı.

"AİLELERİN ÇOCUKLARINI TANIMASI GEREKİR"

Salman'ın konuşmasının ardından konuşan Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Psikiyatrisi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zeki Yüncü, "Gelişen teknolojiyle birlikte ülkeler arası etkileşimin artmasıyla, ülkemizdeki madde kullanımı dünya ortalamasının altında olmasına rağmen, her yıl bir önceki yıla oranla yükselme görülüyor. Ergenlik çağında olan gençler, kimlik oluşumunu gerçekleştirmek için bu dönemde birçok davranışı deniyor. Ailelerin ergenlik dönemi ve öncesi çocuklarının kişiliklerine zarar vermeden onları tanıması gerekmektedir. Ailede sağlıklı iletişim ve paylaşımın yapılması ve sevgi ile saygı ortamının oluşturması, risk faktörlerini azalacaktır" diye konuştu. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aliağa'da 'Ergenlerde Risk Faktörleri' Semineri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement