Aliağa'ya Yeni İçme Suyu Yatırımları - Son Dakika
Yerel

Aliağa'ya Yeni İçme Suyu Yatırımları

Aliağa ilçesinin artan içme suyu ihtiyacının karşılanması için PETKİM tarafından işletilen Güzelhisar Barajı'ndan sağlanan su miktarı artırılacak ve yeni bir içme suyu arıtma tesisi kurulacak.

30.11.2014 18:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aliağa ilçesinin artan içme suyu ihtiyacının karşılanması için PETKİM tarafından işletilen Güzelhisar Barajı'ndan sağlanan su miktarı artırılacak ve yeni bir içme suyu arıtma tesisi kurulacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Aliağa'nın nüfus artışına paralel gelecek yıllarda oluşabilecek su ihtiyacını karşılamak üzere harekete geçen İZSU Genel Müdürlüğü, PETKİM tarafından işletilen Güzelhisar Barajı'ndan aldığı su miktarını saniyede 70 litreden 300 litreye çıkaran protokol imzaladı.

İZSU, ayrıca ilçede kapasitesi yetersiz kalan mevcut içme suyu arıtma tesisinin yerine yeni bir içme suyu artıma tesisi yapma kararı aldı. Mevcut içme suyu arıtma tesisinin bulunduğu 24 bin 360 metrekarelik alanda kurulacak yeni tesis, saniyede 300 litre su arıtma kapasitesine sahip olacak.

Arıtma tesisi için uygulama projesi ihalesini tamamlayan İZSU'nun, proje tesliminin ardından yapım ihalesine çıkarak yeni tesisi inşa edecek.

Bu arada, İZSU'nun yeraltı sularında yaşanabilecek muhtemel kirlenmelere karşı, Foça ve Yeni Foça ile Menemen'in Maltepe ve Seyrek mahallelerini besleyen kuyu suları için arıtma tesisi kurmaya hazırlandığı bildirildi.

Yeni Foça'da yer alan Gerenköy Mahallesi'nde kurulacak günde 30 bin metreküp kapasiteli içme suyu arıtma tesisi ile bölgedeki 20 kuyunun suyu arıtılmasının planlandığı kaydedildi. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Aliağa'ya Yeni İçme Suyu Yatırımları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement