Alkaralar'ın Konuğu Başakşehir - Son Dakika
Spor

Alkaralar'ın Konuğu Başakşehir

Alkaralar\'ın Konuğu Başakşehir

Farklı Galatasaray galibiyetiyle büyük sükse yapan Başakşehir, Ankara'da Gençlerbirliği'nin konuğu olacak.

01.11.2014 01:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Spor Toto Süper Lig'in 8. hafta mücadelesinde İrfan Buz yönetimindeki Gençlerbirliği, geçen hafta Galatasaray'ı farklı mağlup eden İstanbul Başakşehir'i ağırlayacak.

Yeni direktörleri İrfan Buz ile çıktıkları ilk maçta Balıkesirspor'u 3-1'lik skorla mağlup eden Alkaralar, daha sonra oynadığı üç hafta da ise sadece bir puan toplayabildi. Geçen hafta Kadıköy'de oynanan Fenerbahçe maçında beraberliği yakalasa da son dakikalarda gelen penaltı golüyle sahadan 2-1 yenik ayrıldı.

Her maça aynı ciddiyetle çıktıklarını vurgulayan Buz, "Çocuklara yakışacak seviyedeki 'en büyük şu takım', 'en büyük bu takım' tezahüratlarını bir kenara bırakmalıyız. Artık büyük takım, küçük takım yok. Tüm takımlar kendi içinde bir büyüklüğe, bir değere sahiptir. Futbol kültürümüze bu gözle bakmamız gerekir Hafta içinde gerek Avrupa'da gerek Türkiye'deki kupa maçlarında bunu gözlemlemek mümkündü" diye konuştu.

Deneyimli çalıştırıcı, Cumartesi günü karşılaşacakları İstanbul Başakşehir'in "ciddi" bir rakip olduğunu ve Ankara'ya namağlup geldiklerini belirterek, "Bu da bizim en önemli motivasyonumuz" dedi.

Ligin hiç yenilmemiş takımı karşısında kazanarak, Gençlerbirliği'nin adını sıralamada yukarıya çıkaracaklarını dile getiren Buz, sözlerini şöyle tamamladı:

"Ayrıca bu galibiyetle rakibimizi puan olarak da yakalamış olacağız. E-bilet'in kupa maçında uygulanmaması nedeniyle lig maçlarından daha kalabalık bir tribün vardı. Coşkulu ve oyunun içinde olan taraftarımıza böyle bir galibiyet hediye etmek de bizim için önemliydi. Aynı coşkuyu biz teknik ekip ve futbolcular olarak yarın 19 Mayıs Stadı'nda yeniden yaşamak istiyoruz."

İlk yedi haftada mağlubiyet yüzü görmeyen tek takımı Başakşehir ise, geçen hafta Galatasaray'ı 4-0'lık skorla devirerek haftanın sürprizine imza attı. İlk dört hafta üst üste alınan beraberliklerin ardından farklı Akhisar galibiyetiyle kendine gelen konuk ekip, Ankara deplasmanında bu çıkışını sürdürmek istiyor.

Kırmızı-karalar, ağrıları bulunan Guido Koçer ile Hikmet Balioğlu katılmadığı idmanın ardından tesislerde kampa girdi.

MUHTEMEL KADROLARGençlerbirliği'nin muhtemel ilk 11'i: Dahlin, Tosic, Ahmet, Hakan, Uğur, Doğa, Gosso, Deniz Naki, Petrovic, Antal, Stancuİstanbul Başakşehir'in muhtemel ilk 11'i: Volkan, Uğur, Yalçın, Ferhat, Sedat, Doka, Rotman, Mossoro, Gençer, Visca, Semih

Kaynak: Goal.Com

Son Dakika Spor Alkaralar'ın Konuğu Başakşehir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement