Alman Hükümeti, Filistin Protestolarındaki Söylemleri Kınadı - Son Dakika
Güncel

Alman Hükümeti, Filistin Protestolarındaki Söylemleri Kınadı

Hükümet Sözcü Vekili Streiter: "Başbakan ve tüm hükümet üyeleri, Filistin’e destek veren İsrail karşıtı gösterilerdeki şiddeti ve kullanılan antisemitik ifadeleri en güçlü şekilde kınamaktadır"

23.07.2014 16:06

Almanya'da, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği 655 kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırılar nedeniyle düzenlenen protestolara Alman hükümeti ve siyasetçilerinin sert tepki göstermesi dikkati çekiyor.

Almanya Hükümeti Sözcü Vekili Georg Streiter, Federal Basın Merkezi'nde yaptığı açıklamada, "Başbakan ve tüm hükümet üyeleri, Filistin'e destek veren İsrail karşıtı gösterilerdeki şiddeti ve kullanılan antisemitik ifadeleri en güçlü şekilde kınamaktadır" ifadelerini kullandı.

Bazı göstericilerin kullandığı Yahudi karşıtı sloganların kabul edilemez olduğunu belirten Streiter, "Bunlar özgürlüklere ve hoşgörüye saldırıdır, özgür ve demokratik temel sistemimize zarar vermeyi amaçlamaktadır. Bunları hoş göremeyiz ve hoş görmeyeceğiz" diye konuştu.

Alman güvenlik birimlerinin, Yahudilere ve Yahudi kuruluşları hedef alan her saldırıyı çok ciddiye aldığını vurgulayan Streiter, antisemitik suçların tüm hukuksal araçlar kullanılarak tutarlı bir şekilde soruşturulduğunu kaydetti.

Başbakan Merkel ve hükümetin, Almanya'da Yahudi yaşamının son dönemde yeniden canlanmasından memnun olduğunu belirterek, Yahudilerin güvenliği için tüm önlemlerin alınacağını kaydeden Streiter, "Almanya, İsrail ile dostluk ve ortaklık bağlarına sahiptir, tüm gücüyle buradaki Yahudi toplumunu desteklemeye, Almanya-İsrail ilişkilerini geliştirmeye devam edecektir" şeklinde konuştu.

Cuma günkü gösteri yapılacak

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Dr. Tobias Plate de son gelişmeler nedeniyle Almanya'daki İsrail temsilcilerine yönelik güvenlik riskinin arttığı değerlendirmesini yaptıklarını ve gerekli önlemleri aldıklarını vurguladı.

Gelişmelere göre güvenlik analizlerini sürekli olarak güncellediklerini belirten Plate, bir gazetecinin sorusu üzerine cuma günü Berlin'de yapılması planlanan büyük gösterinin şu an için yasaklanmasının söz konusu olmadığını vurguladı.

Adalet Bakanı Maas da tepki gösterdi

Adalet Bakanı Heiko Maas ise İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto edenlerin attıkları sloganlara tepki gösterdi. "Antisemitizm Almanya'da bir daha sahneye çıkamaz" diyen Sosyal Demokrat Partili (SPD) Maas, antisemitik ifadelerin Almanya'daki protestolarda kullanılmasının kabul edilemez bir durum olduğunu belirtti.

İsrail'in kendi savunma hakkı bulunduğunu vurgulayan Maas, buna karşı protesto gösterileri düzenlenebileceğini ancak nefret söylemlerinden uzak durulması gerektiğini sözlerine ekledi.

Öte yandan, Adalet Bakanı Maas'a, perşembe günü İlerici Yahudiler Birliği tarafından İkinci Dünya Savaşı yıllarında Nazilerin iktidarda olduğu dönemde yapılanları ortaya çıkaran çalışmalara verdiği katkıdan dolayı ödül verilecek.

Steinmeier de açıklama yaptı

Almanya Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier de yaptığı yazılı açıklamada, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırıları protesto etmek için düzenlenen eylemlerde kullanılan ifadeleri eleştirdi.

Almanya'da protesto hakkı ve düşünce özgürlüğü bulunduğunu vurgulayan Steinmeier, ancak bir hukuk devleti olarak ırkçılık ve yabancı düşmanlığı sınırına gelen olayları da araştıracaklarını kaydetti. - Berlin

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Alman Hükümeti, Filistin Protestolarındaki Söylemleri Kınadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement