Almanya İsviçre Bankalarındaki Gizli Yunan Hesaplarını Atina'ya Bildirdi - Son Dakika
Güncel

Almanya İsviçre Bankalarındaki Gizli Yunan Hesaplarını Atina'ya Bildirdi

Dha DIŞ HABER – Ahmet YILDIRIM - ALMANYA / DHA Almanya, İsviçre bankalarında gizli hesabı olan Yunan vatandaşlarının hesap bilgilerini Yunan Hükümeti'ne bildirdi.

25.11.2015 18:22

Dha DIŞ HABER –

Ahmet YILDIRIM - ALMANYA/ DHA

Almanya, İsviçre bankalarında gizli hesabı olan Yunan vatandaşlarının hesap bilgilerini Yunan Hükümeti'ne bildirdi. Kuzey Ren Westfalya (NRW) Maliye Bakanı Norbert Walter-Borjans, gizli hesaplarla ilgili 10 bin veriyi Yunanistan Maliyesine verdiklerini söylediği. Alman basınındaki haberlere göre Borjans, NRW olarak Yunanistan'da vergi adaletinin sağlanması konusunda destek olduklarını vurguladı.

Şahıslar ve şirketlere ait bilgileri kapsadığı belirtilen gizli hesaplarda 4 milyar İsviçre Frankı (yaklaşık 3,7 milyar Euro) mevduat olduğu belirtiliyor.

Yunanistan Maliye Bakan Yardımcısı Trifon Alexiadis, aldıkları bilgileri değerlendireceklerini belirterek, işbirliği için teşekkür etti.

NRW Eyaleti'nin bugüne kadar vergi kaçakçılığıyla mücadele kapsamında, 2010 yılından bu yana İsviçre bankalarındaki gizli hesapların yeraldığı bir çok CD'yi para karşılığında aldığı biliniyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Almanya İsviçre Bankalarındaki Gizli Yunan Hesaplarını Atina'ya Bildirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement