Alo Kur'an Öğrenmek İstiyorum Platformu'ndan Aa'ya Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Alo Kur'an Öğrenmek İstiyorum Platformu'ndan Aa'ya Ziyaret

Alo Kur'an Öğrenmek İstiyorum Platformu Başkanı Nuh Yeniay ve beraberindekiler, Anadolu Ajansı (AA) Konya Bölge Müdürü Ahmet Kayır'ı ziyaret etti.

17.03.2015 11:45

Alo Kur'an Öğrenmek İstiyorum Platformu Başkanı Nuh Yeniay ve beraberindekiler, Anadolu Ajansı (AA) Konya Bölge Müdürü Ahmet Kayır'ı ziyaret etti.

Yeniay, yaptığı konuşmada, Konya'da, 22 sivil toplum kuruluşunun desteğiyle kurulan Alo Kuran Öğrenmek İstiyorum Platformu'nca oluşturulan "Alo Kur'an Öğrenmek İstiyorum" telefon hattının hizmet vermeye devam ettiğini söyledi.

Alo Kur'an Öğrenmek İstiyorum adlı internet sitesindeki irtibat numarası ile Kur'an öğrenmek isteyenlerin kendilerine ulaşabildiğini anlatan Yeniay, şunları kaydetti:

"Bize ulaşanlara oturdukları mahalleyi soruyoruz ve bulundukları konumdaki en yakın kursa yönlendirerek Kur'an-ı Kerim öğrenmesine yardımcı oluyoruz. Şu anda Elmas Kur'an Kursumuzda gündüz ve akşam eğitimlerimiz devam ediyor. 160 gündüz, yaklaşık 25 de akşam öğrencimiz var. Selçuklu Aşevimizde salı ve perşembe günleri eğitime devam ediyoruz. Bu gibi daha birçok kurs merkezimize gelenlerden kimisi Kur'an öğrenmeye sıfırdan başlıyor kimileri de tevhid öğrenmek için geliyor. Aynı zamanda Meram sanayisinde mobil kursumuz başladı. Salı günleri imam arkadaşlarımız ders veriyor. Diyaliz hastalarımıza da evde Kur'an-ı Kerim öğrettik. İşitme engellilere özel kursumuz da var. Bu çalışmalarımızla Kur'an öğrenmeye vakit bulamayan, hangi kursa gideceğini bilmeyen vatandaşlarımıza yardım edip Kur'an-ı Kerim öğretimini yaygınlaştırmayı amaçlıyoruz."

Kayır ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek AA'nın vizyonu, hedefleri ve kurumsal yapısı hakkında bilgi verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Alo Kur'an Öğrenmek İstiyorum Platformu'ndan Aa'ya Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement