Alpagu Milli Takımından, Başkan Ak'a Teşekkür Ziyareti - Son Dakika
Yerel

Alpagu Milli Takımından, Başkan Ak'a Teşekkür Ziyareti

Alpagu Milli Takımından, Başkan Ak\'a Teşekkür Ziyareti

Kökeni 5 bin yıl öncesine dayanan Türk savunma sporu Alpagu’yu dünyaya tanıtan Alpagu Milli Takımı, Dünya Şampiyonası hazırlıkları için belediye tesislerinin kapılarını milli takıma açan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak’a teşekkür ziyaretinde bulundu.

19.09.2015 11:11

Kökeni 5 bin yıl öncesine dayanan Türk savunma sporu Alpagu'yu dünyaya tanıtan Alpagu Milli Takımı, Dünya Şampiyonası hazırlıkları için belediye tesislerinin kapılarını milli takıma açan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'a teşekkür ziyaretinde bulundu.

Alpagu Milli Takımı, tesislerinin kapılarını milli takıma açan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'a teşekkür ziyaretinde bulundu. Başkan Ak'ın makamında gerçekleşen ziyarette Türkiye'nin farklı illerinden gelen 50 kişilik sporcu kafilesine ALPAGU Federasyonu Başkanı Abdullah Canbulat da eşlik etti. Dünya Şampiyonası'na hazırlanmak amacıyla Keçiören Belediyesi'nin spor tesislerinde bir hafta süresince kampa giren milli takım sporcuları, kendilerine verdiği destekten ötürü Başkan Ak'a bir plaket takdim etti.

5 bin yıllık geçmişi olan ve Kazım Karabekir'in askerlerine savunma sporu olarak öğrettiği Alpagu'nun adalet, liyakat, performans, akılcı, güçlü ve uyumlu kelimelerinin baş harflerini aldığını belirten Abdullah Canbulat, "Başkanım amacımız ata sporumuzu tüm dünyaya tanıtmaktır. Alpagu savunma sporlarının bileşiminden oluşmaktadır. Türk sporu olmasına rağmen Çin ve Kore farklı isimlerle bize ait olan savunma sporumuzu sahipleniyorlar. Dünya Şampiyonası'nda Türk Bayrağımızı dalgalandırmak istiyoruz. Bize vermiş olduğunuz destekler için size çok teşekkür ediyoruz" dedi.

Sporun sadece beden sağlığı için değil, ruh sağlığı için de gerekli olduğuna işaret eden Mustafa Ak ise, "Sağlıklı nesiller için sporun her çeşidine destek veriyoruz. Bunun için Belediyemizde sadece gençler ve sporla alakalı çalışmalar yapması için Gençlik ve Spor Müdürlüğü'nü kuran ilk belediyeyiz. Sizden Keçiören, Ankara ve Türkiye için Dünya Şampiyonası'nda bayrağımızı dalgalandırmanızı ve şampiyon olmanızı bekliyoruz. Başarılı olacağınıza yürekten inanıyor başarılarınızın devamını diliyorum" ifadelerini kullandı.

Başkan Ak, ziyarette genç sporcular ile birlikte hatıra fotoğrafı da çektirdi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Alpagu Milli Takımından, Başkan Ak'a Teşekkür Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement