Alpaka Develeri Türkiye'de - Son Dakika
Güncel

Alpaka Develeri Türkiye'de

Avustralya'dan 9 Alpaka devesi yetiştirilmek üzere Türkiye'ye getirildi.

27.02.2014 23:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avustralya'dan 9 Alpaka devesi yetiştirilmek üzere Türkiye'ye getirildi. Sydney'den önce Hong Kong'a dün akşam saatlerinde de İstanbul Atatürk Havalimanı'na getirilen develer, karayoluyla Konya'ya götürüldü.

Develeri Türkiye'ye getiren işadamı Yüksel Çiftçi, Alpakaların Avustralya'dan ilk kez Türkiye'ye getirildiğini ve Konya Selçuk Üniversitesi ile işbirliği çerçevesinde yetiştirileceğini söyledi. Çiftçi, "Yatırım amaçlı olarak getiriyoruz. Eğer şatlar uygun olursa ileri dönemde 250 daha sonrada bin tane gebe hayvanı getireceğiz" dedi.

Selçuk Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Yrd. Doç. Dr. Esad Sami Polat, develerin 23 saatlik biri uçuşun ardından İstanbul'a getirildiğini belirterek, develerin Türkiye'ye uyumu için bir proje tasarladıklarını söyledi. Polat, "Bunları Konya'ya sevk edeceğiz. Türkiye'ye uyumları için bilimsel bir çalışma yapacağız" diye konuştu.

Hamilelik süreleri 8 ila 11 ay arasında değişen ve bir Güney Amerika devesi olarak da bilinen Alpakaların yünleri 50 cm kadar uzayabiliyor. Yaklaşık 55-65 kilo ağırlığındaki Alpakaların yününden kaliteli kumaşlar üretiliyor. Yünlerin 1 kilosu 80-90 dolara satılıyor. - İSTANBUL

Alpaka Develeri Türkiye\'de
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Alpaka Develeri Türkiye'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement