Alsancak'a Gönül Verenler Ödüllendirildi - Son Dakika
Yerel

Alsancak'a Gönül Verenler Ödüllendirildi

Alsancak\'a Gönül Verenler Ödüllendirildi

İzmir’in tarihsel, sosyal ve kültürel yönden en önemli semti olan Alsancak’a katkı sağlayan, hizmet veren kişiler, Alsancak Koruma ve Güzelleştirme Derneği tarafından ödüllendirildi.

07.02.2014 12:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'in tarihsel, sosyal ve kültürel yönden en önemli semti olan Alsancak'a katkı sağlayan, hizmet veren kişiler, Alsancak Koruma ve Güzelleştirme Derneği tarafından ödüllendirildi.

Alsancak Koruma ve Güzelleştirme Derneği'nin düzenlediği 'Alsancak'a Emek Verenler Ödül Töreni' semtin seçkin insanlarını bir araya getirdi. Yıllardır Alsancak'a hizmet veren, mekanlarıyla semte katkıda bulunan isimlere ödül verildi.

Alsancak Koruma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Dilek Olcay, seçim yapmakta çok zorlandıklarını belirterek, "Bu şehre hizmet etmek farklıdır. Ödül alan kişiler bizim için çok önemli. Onların en büyük özellikleri verdikleri hizmetlerdir 15 yıldır bir semt derneği olan bu derneği yaşatmak kolay olmadı. Hepimiz çok emek verdik, daha iyi yerlere geleceğimize inanıyorum. Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan'a da her zaman yanımızda olduğu için kendisine teşekkür ederiz" dedi.

Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, insanların değer buldukları oranda geleceğe umutla bakacaklarını ifade ederek, ödül alanları kutladı. Tartan Alsancak'ta yaşadığını ve Alsancak'ın değerlerine katkı koymaya çalıştığını ifade ederek, "Alsancak kentin kılcal damarı, ben de göreve geldikten sonra Alsancak'ın kimliğini öne çıkarmak için çalışıyorum, 20-25 yıldır yapılamayan hizmetleri yaparak Alsancak'a kazandırdım. Işıl ışıl sokaklar, kalite olarak, ekonomik olarak üst düzeye çıkmış işletmeler sadece Alsancak için Türkiye için de bir kazanım. Ancak yasalardan kaynaklanan sıkıntılar da var. Sokaklar sadece Konak Belediyesi'ne, cadde, meydan ve bulvarların denetimi maalesef İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ait. Buradaki sorunları da işbirliği içinde çözmeye çalışıyoruz. Alsancak'a katkı koyan, ödül alan herkese teşekkür ederim" diye konuştu.

Düzenlenen törende, Dr. Abidin Bayraktaroğlu, İKSEV Başkanı Filiz Sarper Eczacıbaşı, Devlet eski Bakanı Işılay Saygın, Prof. Dr. Saffet Mutluer, İzmir Kukla Günleri Festivali Başkanı Selçuk Dinçer, İtalya Konsolosluğu Kültür Ateşesi Livio Angelisanti, Gazeteci Mustafa Oğuz, Alsancak Muhtarı Hicran Akuzun, La Cigale Sahibi Joe Kohen, Beyoğlu Bakkaliye Erol Özbayraktar, Galeri Hediye'nin Sahibi Murat Sarda'ya plaket verildi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Alsancak'a Gönül Verenler Ödüllendirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement