Altaç: OSB'lerde Ticari Ranta Müsaade Etmeyeceğiz - Son Dakika
Güncel

Altaç: OSB'lerde Ticari Ranta Müsaade Etmeyeceğiz

Altaç: OSB\'lerde Ticari Ranta Müsaade Etmeyeceğiz

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, Son günlerde gündeme gelen Organize Sanayi Bölgeleri (OSB) ile ilgili bir açıklama yaptı.

20.10.2014 23:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yazılı olarak yaptığı açıklamasında Altaç, hükümetin başlattığı "Çözüm Süreci" ile birlikte bölgede siyasi ve ekonomik büyük kazanımlar elde edildiğini ve her alanda yatırımlar gerçekleştirildiğini söyledi.

Bölgede istihdam sorununu çözecek ve ekonominin çehresini değiştirecek Organize Sanayi Bölgesi (OSB) istihdam yönelik faaliyet yürütmeyen ticari rant peşinde koşan sözde girişimcilerin rant kapısı olmasına müsaade edilmeyeceğini belirten Altaç şöyle dedi:

"Bölgenin en büyük sorunu olan işsizliğe çare olacak olan gerçek müteşebbislerin hizmetine girmesi için gerekli girişimler ve idari çalışmalar yapılacaktır. Organize Sanayi Bölgeleri (OSB) Bölgenin Ekonomisinin teminatıdır. OSB uygulaması bölgesel gelişmişlik farklarını gidermek için yapılan planlamalardan biridir. Hükümetin başta Güneydoğu Bölgesi olmak üzere ve diğer az gelişmiş bölgelerin kalkınması için yatırımcılara bir takım avantajlar sağlamak amaçlı ciddi kanuni düzenlemelerde bulundu.

Ticari Ranta Dönüşmesine İzin Verilmemelidir

Altaç, Az gelişmiş Bölgelere pozitif ayrımcılıklar uygulamaktadır. OSB'ler ile yatırımcıya altyapısı hazır, ulaşım imkanları yeterli yerler sunmak ve buralara yapılacak yatırımları teşvik etmektedir. Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi (OSB) hakkında resmi kurumlar ve basın tarafından kamuoyuna bir takım önemli iddialar paylaşılmıştır. Arsa tahsisi ve Kullanım alanlarına ilişkin ciddi Sıkıntılar tespit edilmiştir. Hükümetimiz yaptığı yeni yasal düzenlemelerle "Yatırımların Teşviki Kanunu" ile getirilen teşviklerle Organize Sanayi Bölgelesin de yatırımcı işletmecilere; Bedelsiz tahsisler, vergi indirim oranları, sigorta primi desteği vb teşvikler verilerek İstihdamın artırması ve bölgesel gelişmişlik farklılıklarının giderilmesi istenilmiştir"

Bu teşviklerin istismar edilmesine, ticari Ranta dönüşmesine izin verilmemesi gerektiğini aktaran Altaç, Söz konusu iddianın takipçisi olacağımızı halkımızın menfaatini ve rızkını hayali işletmelere peşkeş çekilmesine izin verilmeyeceğini belirtti.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Altaç: OSB'lerde Ticari Ranta Müsaade Etmeyeceğiz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement