Altid Başkanı Sili: Okullarda İçkinin Nasıl İçildiği Öğretilmiyor - Son Dakika
Güncel

Altid Başkanı Sili: Okullarda İçkinin Nasıl İçildiği Öğretilmiyor

Altid Başkanı Sili: Okullarda İçkinin Nasıl İçildiği Öğretilmiyor

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu Üyesi ve Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili, "Okullarda içkinin nasıl içildiği öğretilmiyor.

06.12.2014 13:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu Üyesi ve Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili, "Okullarda içkinin nasıl içildiği öğretilmiyor. Hangi içki, hangi bardakta verilir, karışım oranları nedir, dünyada bilinen kokteyller nedir, Alkollü İçki ve Kokteyl Hazırlanması dersi bu anlamda içerik taşıyor" dedi.

Antalya'da düzenlenen 19'uncu Milli Eğitim Şurası Genel Kurulu'nda, Eğitim Bir Sen'in Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek liselerinde, 'Alkollü İçki ve Kokteyl Hazırlanması' dersinin kaldırılması teklifinin kabul edilmesi tartışmaya neden oldu. TÜROFED Yönetim Kurulu Üyesi ve ALTİD Başkanı Burhan Sili, yiyecek ve içeceğe dayalı turizm sektörüne kalifiye personel yetiştiren Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek liselerinde, Alkollü İçki ve Kokteyl Hazırlanması dersinin kaldırılması ve konuya sadece 'alkol' açısından bakılmasını doğru bulmadıklarını söyledi. Bölgeye gelen turistlerin otellerde alkollü içeceklerle ilgili talepleri olduğunu belirten Sili, şöyle dedi:

"Gelen turistlere kaliteli hizmet verebilmek için bu dersin devam etmesi gerektiğine inanıyoruz. Zaten kalifiye personelin eksik olduğunu ifade ettiğimiz bir noktada, öğrencilerin bize eksik gelmesi sıkıntı yaratacaktır."

"BU İŞİN ÖZÜNDE VAR"

Stajyer öğrencilerin tesislere eksik bilgiyle gelmesi halinde otelcilerin bunu telafi etmek durumunda kalacağına dikkati çeken Sili, şöyle konuştu:

"Bu servisin öğrenilerek gelinmesi bizler açısından son derece önemli. Konuya 'alkol' şeklinde yaklaşılması bence doğru değil. Bu işin özünde olan bir olay olarak yaklaşılması ve okullarda yetişen öğrencilerimizin bunun nasıl olduğunu bilmeleri noktasında, bu dersin devam etmesinin doğru olduğunu düşünüyorum."

"ÖĞRENCİ BUNU BİLİYOR OLMALI"

Alkollü içeceklerin turiste doğru bir şekilde servis edilmesi gerektiğini ve bunu öğrencilerin okulda öğrenerek tesislere gelmesi gerektiğine vurgu yapan ALTİD Başkanı Sili, şöyle dedi:

"Okullarda içkinin nasıl içildiği öğretilmiyor. Hangi içki hangi bardakta verilir, karışım oranları nedir, dünyada bilinen kokteyller nedir, bu Alkollü İçki ve Kokteyl Hazırlanması dersi bu anlamda içerik taşıyor. Bunların öğrenilmesi son derece önemli çünkü öğrenci bize geldiği zaman bunları biliyor olması gerekiyor ki biz onları daha da işleyebilelim. Bir noktada eksik geldikleri zaman kalifiye olarak nitelendirdiğimiz öğrencilerin açığını kapatmak için de bir efor sarf etmek zorunda kalacağız." - Alanyaantalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Altid Başkanı Sili: Okullarda İçkinin Nasıl İçildiği Öğretilmiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement