Altın Portakal'dan Organ Bağışına Katkı  - Son Dakika
Güncel

Altın Portakal'dan Organ Bağışına Katkı

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel başkanlığında ve Elif Dağdeviren direktörlüğünde gerçekleştirilen 51. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde 'hayat'î bir gün yaşandı.

14.10.2014 08:59

Gazeteci Tuluhan Tekelioğlu'nun, organ bağışı hakkındaki belgeseli "Yeni Hayat"ın AKM'deki gösteriminden sonra organ bağışı standına akın yaşandı. Bağışçılar arasında Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in eşi Ebru Türel ve Tuluhan Tekelioğlu'nun annesi ve kuzenleri de vardı. Daha önce organ bağışçısı olmuş, eski milli futbolcu ve gol kralı Tanju Çolak da organ bağışına destek vermek için ekinliğe katıldı.

Antalya'da çekilmesiyle de seyircilerin ilgisini toplayan filmin gösterimi sonrasında seyircileri selamlayan Tekelioğlu, şöyle konuştu:

"Bu belgeseli yaparken işsiz bırakıldım. İyi ki de bırakıldım, çok teşekkür ediyorum! Bu filmi tüm işsiz bırakılan gazeteci arkadaşlarıma, 'yeni hayat'ımı arttıranlara hediye ediyorum" dedi.

Babaannesinin böbreğiyle hayata tutunan, 4 yaşındaki Hasan Hüseyin Kocakuş da annesinin kucağında sahnedeydi. En büyük alkışı da o da aldı. Organ nakli uzmanı Levent Yücetin ise rakamlarla organ bağışının önemine dikkat çekti. Yücetin; Türkiye'de yılda 60 bin kişinin diyalize girdiğini, bunlardan 21 bin kişinin organ bağışı listesine kayıtlı olduğunu ve yılda 500 kişiye nakil yapılabildiğini söyledi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Altın Portakal'dan Organ Bağışına Katkı  - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement