Altınova Yolunun Temeli Atıldı - Son Dakika
Yerel

Altınova Yolunun Temeli Atıldı

Toptancı Hali'nin devamından başlayıp Altınova üzerinden Havalimanı Kavşağı'na bağlanacak 5 kilometre uzunluğundaki Altınova yolunun temeli, düzenlenen törenle atıldı.

20.03.2015 17:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Toptancı Hali'nin devamından başlayıp Altınova üzerinden Havalimanı Kavşağı'na bağlanacak 5 kilometre uzunluğundaki Altınova yolunun temeli, düzenlenen törenle atıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Altınova Mahallesi Düden Cami önünde gerçekleştirilen törende yaptığı konuşmada, Antalya'ya 5 senede 19 kavşak yapıp 200 kilometre yeni yol açacaklarını bildirdi.

Türel, 19 kavşağın 11'ini bir sene içinde tamamlayacaklarını, 200 kilometrelik yeni yolun da bugün ilk etap olan 5 kilometrelik bölümünün temelinin atıldığını ifade etti. Yolu, ikinci etap çalışmasıyla Korkuteli Kavşağı'na kadar viyadüklerle bağlayacaklarını anlatan Türel, şöyle konuştu:

"Bu yolun uzunluğu da 18 kilometre 130 metre olacak. Böylelikle havalimanından şehir içine hiç girmeden, ana yolları görmeden Korkuteli Kavşağı'na bu güzergahtan geçerek bağlanabileceksiniz. Üçüncü etapta ise Altınova, Düden, Zeytinlik, Menderes, Cihadiye ve Pınarlı mahallelerinden geçerek devam edecek. O da programa alındı. O yolun uzunluğu da yaklaşık 5 kilometredir."

Antalya'nın güneyinde ise 300 milyon liralık raylı sistem hattı inşaatının kısa zaman sonra başlayacağını anlatan Türel, yatırımın 200 milyon liralık kısmının Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığından, 100 milyon lirasının da Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanacağını bildirdi.

Güneyde raylı sistem hattı ile kuzeyde Altınova yolunun arasında kalan bölgenin "kanatlanacağını" dile getiren Türel, şöyle konuştu:

"Yaklaşık 43 milyon liralık proje bedeli olan bu yatırım, 25 milyon 231 bin Türk Lirası'na ihale edildi. Antalya Büyükşehir Belediyesinin 2013'te yol ve su hizmetlerine yaptığı toplam yatırım miktarı sadece bugün bu yola yaptığımız maliyet kadardı. Bir senede bütün Antalya'ya 25 milyon lira yatırım maliyeti harcayıp, 45 milyon lirayı da şarkılarla türkülerle ve festivallerle harcıyorlardı. Geldiğimiz noktayı görmemiz açısından bu karşılaştırmaları yapmamız gerekir."

Törene katılan eski milli futbolcu Tanju Çolak da Türel'in Antalya'ya güzel eserler kazandırdığını belirterek, "Bu güzel adam çok güzel eserler yapıyor. Ben Samsunluyum ama Antalyalılar çok şanslı" dedi.

Konuşmaların ardından temel atma törenine geçildi.

Törene, AK Parti İl Başkanı Rıza Sümer, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ve çok sayıda vatandaş katıldı.

25 milyon 231 bin lira sözleşme bedelli Altınova yolunun yaklaşık 300 günde tamamlanmasının beklendiği bildirildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Altınova Yolunun Temeli Atıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement