Altso Başkanı Kerim Aydoğan Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Altso Başkanı Kerim Aydoğan Açıklaması

Altso Başkanı Kerim Aydoğan Açıklaması

Antalya'nın Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Kerim Aydoğan, Taksim Gezi Parkı'na destek vermek için Alanya'da da devam eden eylemlerin artık sonlandırılması gerektiği yönünde açıklamalarda bulundu.3 gün sonra başkanlık koltuğunu...

05.06.2013 19:18

Antalya'nın Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Kerim Aydoğan, Taksim Gezi Parkı'na destek vermek için Alanya'da da devam eden eylemlerin artık sonlandırılması gerektiği yönünde açıklamalarda bulundu. 3 gün sonra başkanlık koltuğunu devredecek olan Aydoğan, son 4 yılın değerlendirmesini de yaptı.

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (ALTSO) Kerim Aydoğan, Alanya'da devam eden Taksim Gezi Parkı eylemleri hakkında bir basın toplantısı düzenledi. Vatandaşların yapmış olduğu eylemlerden dolayı esnaf ve turizmcilerden şikayetler aldıklarını belirten Aydoğan, eyleme katılan vatandaşları sakin ve daha sağduyulu olmaya davet etti. Aydoğan, "Taksim'de gerçekleşen, eylem ve protesto mitingleri biliyorsunuz ki, artık haftasına yaklaştı. Vatandaşlarımız, çok güzel protestolarını yaptı. En doğal demokratik haklarını kullandı. Artık bundan sonra mantık çerçevesinde hareket edilmesi gerektiğine inanıyorum. Bu olaylardan, esnaflarımız ciddi şekilde zarar görmeye başladı. Vatandaşlarımızdan ben daha sakin ve sağduyulu olmasını istiyorum. Eylemlerin ise artık bir son bulması gerektiğine inanıyorum" dedi.

"OLAYLARA KARŞI ÇOK DUYARLI DAVRANDILAR"

Yaşanan olaylar boyunca Alanya Kaymamalığı, emniyeti ve jandarmasının çok nezih bir şekilde olayları kontrol altına aldığını belirten Aydoğan, " Türkiye'nin birçok yerinde bu konuda, hoş olmayan ve üzücü olaylar yaşandı. Alanya'da bunlara şahit olmamak bizim için çok önemli bir şey. Olayların kontrolünü sağlayan kişiler, oldukça duyarlı davrandı. Ben bu konuda kendilerine çok teşekkür etmek istiyorum" diye konuştu. Alanya'da yaşanabilecek olan herhangi bir olumsuz olayın, Türk basınından önce Avrupa ve dünya basının ele alacağına dikkat çeken Aydoğan, "Alanya'da yaşanan bir olay, İstanbul'dan Ankara'dan daha fazla ses getirir. Alanya Türkiye'nin vitrini. Aynı şeylerin Alanya'da da yaşanmış olduğu yönündeki haberler, sadece turizm değil ticaret yönünde de olumsuz sonuçlar getirecektir" dedi.

"PERSONELİMİZ KİMSEYİ ARAMIYOR"

ALTSO seçimleri sırasında üyelerin oy kullanması için, ALTSO çalışanlarının yetki belgesi vermek amacıyla üyeleri tek tek aradığı söylentileri üzerine de açıklamalarda bulunan Aydoğan, "Çalışanlarımız, yetki belgesi vermek için esnaflarımızı dolaşmıyor, onları telefonlarla aramıyor. Bunu vatandaşlarımızın bilmesini istiyorum. Ayrıca, yetki belgesi almadan da üyelerimiz, imza ile oy kullanabilirler. Cumartesi günü de, ALTSO çalışanları tüm gün burada olacak. O günde, gelip yetki belgelerini alabilirler. Ama bir tane personelimiz dahi, hiç yetki belgesi vermek ya da herhangi bir konuda talepleri söz konusu değildir" şeklinde konuştu.

"4 YILIM GURUR DOLU GEÇTİ"

Dört yıl boyunca ALTSO başkanlığı yapan Aydoğan, ALTSO ile birlikte geçirdiği 4 yılını da değerlendirdi. Geçen 4 yılın tamamından, gurur duyduğunu ifade eden Aydoğan, "ALTSO'nun yapılabilecek olan her şeyi yaptığına inanıyorum. Acaba şunlarda olsa mıydı, diyebileceğim hiçbir şey yok" dedi. ALTSO'nun var olan 12 trilyonluk bütçesi ile ilgili de konuşan Aydoğan, "Bu paranın yüzde 60'ı Ankara TOBB aidatı ve personel gideri olarak geliyor. Yani yaklaşık 8 trilyon civarında bir para bu şekilde geliyor. Geriye 4 trilyon para kalıyor. Bu paranın 2 buçuk trilyonunu hesabımızda biriktirdik. Geri kalan ve 4 yıl içinde yapılan işlerin tamamı ise, bir buçuk trilyon ile yapılmıştır. Yani bundan daha iyisinin yapılabileceğini ben pek zannetmiyorum" diye konuştu.

"ALTSO'NUN YAPABİLECEĞİ EN SON ŞEYİ YAPTIK"

ALTSO'nun, Türkiye genelinde 60 üzerinden 60 değerlendirme alan tek kuruluş olduğunu da sözlerine ekleyen Aydoğan açıklamasını şöyle sürdürdü: "Eğer biz, 60 üzerinden 60 değerlendirme puanı alabiliyorsak, demek ki başarılıyız. Dünyadaki 15 bini aşkın odanın içerisinde de, 140 ülke arasından ilk 5 odadan birisiyiz. Bundan daha üstün olacak, uzaya çıkacak halimiz yok. Ben gururluyum. Tüm çalışanlarıma, birlikte hareket ettiğimiz herkese de teşekkür ediyorum. Ticaret odasının yapabileceği en son şey ne ise biz bunu yaptık. Daha da fazla olacağını sanmıyorum. "

"İYİLEŞTİRME ÇALIŞMALARI DEVAM ETMELİ"

Bundan sonraki amacının Akdağ Kayak Merkezi, Gazipaşa Havaalanı, Golf alanları ve Kongre Merkezi çalışmalarının iyileştirmesi olduğunu belirten Aydoğan, "Bunlarla birlikte Alanya'nın bir çok sorunu gidecek. Gerekli kişi ve kurumlar biran önce bu projeleri biraz daha öne çıkarıp hayata geçirebilirlerse Alanya'nın çok daha farklı bir yerde olacağını düşünüyorum" dedi.

(R.Y)

05.06.2013 19: 08: 03

TSI

NNNN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Altso Başkanı Kerim Aydoğan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement