Alucra Vakfında Selahattin Süleymanoğlu Rüzgarı - Son Dakika
Güncel

Alucra Vakfında Selahattin Süleymanoğlu Rüzgarı

Alucra Vakfında Selahattin Süleymanoğlu Rüzgarı

27 Kasım Pazar günü Kasımpaşa Lemar düğün salonunda yapılacak genel kurul öncesi Alucra Kalkınma ve Eğitim Vakfında seçim heyecanı yaşanıyor.

18.11.2016 09:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mevcut başkan Muzaffer Danalıoğlu'nun 27 Kasım Pazar günü görev süresinin dolmasıyla gerçekleşecek genel kurulda başkan adayları bir bir ortaya çıkmaya başladı.

İlk adaylığını açıklayan Adnan Kaya'dan sonra Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı Selahattin Süleymanoğlu'da Alucra Vakfında gerçekleştirdiği toplantıda aday olduğunu açıkladı.

Okmeydanında bulunan Alucra Vakfı merkez binasında dün akşam tarihi bir gece yaşandı. Halk Bankası Genel Müdür yardımcısı ve Halkbank Spor Kulübü Başkanı olan hemşerimiz Selahattin Süleymanoğlu büyük bir kalabalık eşliğinde Alucra Vakfı yönetimine neden talip olduğunu açıkladı.

Alucra Vakfı Başkanı Muzaffer Danalıoğlu'nun yaptığı açılış konuşmasında Adnan Kaya ve Selahattin Süleymanoğlu'nun çıktıkları bu yolda kazananın Alucra olacağını ileterek, her iki başkan adayına başarılar dileyerek, seçim sonucunun hayırlı olmasını temenni etti.

Alucra'nın Neferiyim

Alucra Vakfı Başkan adayı  Selahattin Süleymanoğlu yaptığı konuşmada şu konulara değindi.

"Alucra Vakfının kuruluşundan bu yana hizmet eden, katkı yapan bütün başkanlarına ve yönetim kurullarına, hatta yönetim kuruluna hiç girmeden maddi destek veren abilerimize hepsine teşekkür ediyorum, hakkın rahmetine kavuşmuş abilerimizede Allahdan rahmet diliyorum.

Alucra Vakfı başkanlığına talip olmak istememdeki temel gaye büyük bir enerji olan fakat çok dağınık durumdaki Alucra STK'ları biraraya getirmektir. Seçim sonucu hakkımızda hayırlı ise bu makam bize nasip olsun, değilsede hayırlısı olsun. Alucralılar düğünde cenazede herzaman her toplumda birlikteliği sağlamış insanlar. Allahına kitabına vatanına milletine sadık vatanperver insanlar. Bu bölgede çok ciddi bir Alucralıların enerjisi var fakat farkındalık yok, çok dağınığız gayemiz kesinlikle hiç bir dedikoduya mahal vermeden Alucra Vakfını en üst seviyede hizmet etmeye taşımaktır.

Vakıfları ecdadımız fakir fukara, ihtiyaç sahipleri tespit edilik onlara gerekli yardımları ulaştırmak için kurmuşlar. Bu vakfın amacı belli. Biz Alucrada yaşanlarla Alucra dışındaki illerde yaşayan Alucralı hemşerilerimiz arasındaki bağı güçlendirmek için gayret edeceğiz. Bu seçimin sonucu ne olursa olsun ben dün olduğu gibi yarında Alucra'nın neferi olarak hizmet etmeye devam edeceğim.

Müslümana Dedikodu Yakışmaz

Alucra'nın temel problemlerinden biride maalesef dedikodu. Müslümana dedikodu yakışmaz, dedikodu yapılması bu Vakfın ilerlemesine hizmet etmesine engel olan sorunlardan biri. Allah için bu Vakfın Başkanı kim olursa olsun buna Alucralılar olarak müsade etmeyelim. Dedikoduyu bırakıp işimize enerjimizi yoğunlaştırırsak emin olun güçlü olan Alucra Vakfı çok daha güçlü bir STK haline dönüşür. Projelerimize bakacağız, dedikodulara değil. Hayata geçirmek istediğimiz bir çok fikir ve projeler var, bunları hep birlikte el ele vererek gerçekleştireceğiz.

Siyasetin Kullandığı Değil, Siyaseti Kullanan Bir Vakıf

Alucralılar her toplumda mutlaka siyaset yapmalıdır. Fakat buradaki temel ayrım Alucra Vakfını siyasetin kullandığı bir anlayış değilde Alucra Vakfının Siyaseti kullandığı bir model olmalı. Derdimiz gayemiz herzaman insana ve insanlığa hizmet olacağı için bu doğrultuda siyasetide Alucranın çıkarları doğrultusunda kullanacağız.

Ekip Çalışması Olmazsa Olmazımız

İnşallah siz değerli mütevelli üyelerinin takdiri ile seçildiğimiz durumda hep beraber Alucra için bir şeyler yapmaya gayret edeceğiz. Enerjimizi dedikoduya değil projelere yönlendireceğiz ve hep beraber koşturacağız. Dernek yöneticileri bize kardeşlik bizde Vakıf yöneticileri olarak onlara ağabeylik edeceğiz. Köy dernekleri ile kesinlikle istişarelerde bulunup sorunları hep beraber çözmek, projeler üretmek için gayret edeceğiz. Burasının bir üst çatı olduğunu unutmamak gerekir, seçim gününe kadar çalışmalarımız yapacağız ve projelerimizi genel kurulda açıklayacağız.

Yoğun İlgiye Teşekkür

Devletine, milletine, bayrağına sahip çıkan gençleri ve bireyleri yetiştirmek için yoğun çaba sarf eden Alucra Vakfına Başkan adayı olmanın gururunu ve onurunu yaşıyorum. Her zaman birbirimize destek olup memleketimiz için faydalı işler hususunda samimiyetle gayret edeceğiz. Alucra'nın sosyal, ekonomik ve eğitim alanında kalkınması için mütevelli heyeti, kadın kolları gençlik kolları ve köy dernekleri ile beraber hep birlikte mücadele vereceğiz.
Sizlerin heyecanı, desteğiniz bu azim ve gayretinizi arkamda hissettiğim müddetçe üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir sorun olmayacaktır. Burayı doldurup bizlere karşı gösterdiğiniz bu ilgi ve alakadan, katılımlarınız ve desteklerinizden dolayı çok teşekkür ediyorum" dedi.

Dernek Başkanlarından Açık Destek

Alucra Vakfı seçimlerinde açıkca Selahattin Süleymanoğlu'nu destekleyeceklerini açıklayan bir çok dernek başkanı katılımcılardan büyük alkış aldı. Aktepe Köyü Dernek Başkanı Soner Seferoğlu, Hacıllı Köyü Dernek Başkanı Alim Tekler, Gürbulak Köyü Dernek Başkanı Mustafa Furuncu, Arda Köyü Dernek Başkanı Mustafa Taşbaşı, Köklüce Köyü Dernek Başkanı Süleyman Türkmen, Kemallı Mahallesi Dernek Başkanı Durmuş Yaylacı, Boyluca Köyü Dernek Başkanı Can Ayrıç, Çamlıyayla Köyü Dernek Başkanı Faruk Bozyokuş, Demirözü Köyü Dernek Başkanı Halim Çece, Fevzi Çakmak Köyü Dernek Başkanı Cengiz Çıtır, Koman Köyü Dernek Başkanı Talip Avutmuşlu, İğdecik Köyü Dernek Başkanı Yavuz Yanıkdağ, Tepeköy Köyü Dernek Başkanı Ramazan Kaymakçı, Kadın Kolları Başkanı Cevahir Yaylacı Selahattin Bey'e başarılar dilediler.

Basının Büyük İlgilisi

Alucra Vakfında gerçekleştirilen toplantıya basın mensupları da yoğun ilgi gösterdi. Mavi Karadeniz ve Kanal 28 televizyonları ile Alucra, Şebinkarahisar ve Giresun Medyasıda toplantıya iştirak ettiler. Giresun Medya Platformu Sadi Toygar basın mensupları adına söz alarak Alucra'nın basında tanıtıma ihtiyacı olduğunu, Selahattin beyin Halkbank Spor Kulübünün başkanı olarakda basınla ilişkilerini iyi bildiklerini, Alucra'nın büyük bir ivme kazanacağını iletti.

Geceye soru cevap kısmının ardından Alucra Vakfı Başkan adayı  Selahattin Süleymanoğlu tüm katılımcılara, mütevelli üyelerine ve basın mensuplarına teşekkürlerini ileterek toplantıyı sonlandırdı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Alucra Vakfında Selahattin Süleymanoğlu Rüzgarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement