Amasya Belediyesi 5. Ulusal Karikatür Yarışması - Son Dakika
Yerel

Amasya Belediyesi 5. Ulusal Karikatür Yarışması

Amasya Belediyesince 5.'si düzenlenen "AŞK'ın Başkenti Amasya" konulu Ulusal Karikatür Yarışması'nın kazananları belli oldu.

06.05.2014 16:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Amasya Belediyesince 5.'si düzenlenen "AŞK'ın Başkenti Amasya" konulu Ulusal Karikatür Yarışması'nın kazananları belli oldu.

Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, belediye olarak sanat ve sanatçıya destek olmanın dışında Amasya'nın tanıtımına olumlu katkılar sunan bu ve benzeri yarışmaları sürdüreceklerini belirtti.

Karikatür sanatı ile Amasya'nın tanıtımına katkı sunmak amacıyla düzenledikleri yarışmaya farklı illerden 161 sanatçının 281 eseriyle katıldığını söyleyen Özdemir, "AŞK'ın Başkenti Amasya" konulu yarışmada dereceye girenlerin İzmir'de juri üyelerince yapılan değerlendirme sonucunda belirlendiğini aktardı.

Söz konusu yarışmalarla kentin değerlerinin öne çıkarıldığını ifade eden Özdemir, şöyle devam etti:

"Şehrimizin gerek yurt içi gerek yurt dışında farklı sanat dallarıyla tanıtımını sağlamaya devam ediyoruz. Ferhat ile Şirin'in dillere destan aşklarının yaşandığı bu şehirde, geçtiğimiz aylarda hizmete giren ve Ferhat ile Şirin'in yanı sıra Kerem ile Aslı, Romeo ile Juliet, Leyla ile Mecnun, Mimar Sinan ile Mihrimah Sultan gibi dünyaya nam salmış aşkların anlatıldığı Ferhat ile Şirin Aşıklar Müzesi'nden esinlenerek hem şehrimizin tanıtımı hem de dünya da ilk olma özelliği taşıyan müzemizin tanıtımında, karikatür sanatının hızlı ve net mesajlar veren çizgi dilinin daha etkili olacağını düşünerek  "AŞK'ın Başkenti Amasya" konulu 5. Ulusal Karikatür Yarışması düzenlenmiştir."

Özdemir, düzenledikleri sanatsal yarışmalara katılım ve talebin her geçen yıl arttığını da belirtti.

Söz konusu yarışmada İzmir'den Cemalettin Güzeloğlu birinci, Ankara'dan Muammer Kotbaş ikinci İstanbul'dan Selim Tanrıseven'in üçüncü olduğunu açıklayan Özdemir, dereceye giren karikatürlerin 12-22 Haziran Amasya Uluslararası Atatürk, Kültür ve Sanat Festivali etkinlikleri kapsamında 15 Haziran'da Sabuncuoğlu Şerefeddin Tıp ve Cerrahi Tarihi Müzesi'nde sergileneceğini kaydetti. - Amasya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Amasya Belediyesi 5. Ulusal Karikatür Yarışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement