Amasya Şehit Er Bodur ve Başçavuş Gülen'i Gözyaşlarıyla Uğurladı - Son Dakika
Güncel

Amasya Şehit Er Bodur ve Başçavuş Gülen'i Gözyaşlarıyla Uğurladı

Amasya Şehit Er Bodur ve Başçavuş Gülen\'i Gözyaşlarıyla Uğurladı

Amasya şehit Er Bodur ve Başçavuş Gülen'i gözyaşlarıyla uğurladı DİYARBAKIR ve Ankara'daki terör saldırısında şehit düşen 21 yaşındaki er Recep Bodur ve 45 yaşındaki Hava Kıdemli Astsubay Başçavuş Recep Gülen, memleketleri Amasya'da düzenlenen törenle toprağa verildi.

19.02.2016 17:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Amasya şehit Er Bodur ve Başçavuş Gülen'i gözyaşlarıyla uğurladı

DİYARBAKIR ve Ankara'daki terör saldırısında şehit düşen 21 yaşındaki er Recep Bodur ve 45 yaşındaki Hava Kıdemli Astsubay Başçavuş Recep Gülen, memleketleri Amasya'da düzenlenen törenle toprağa verildi.

Diyarbakır'da şehit düşen 6 askerden biri olan er Recep Bodur ve Ankara'daki patlamada şehit olan Hava Kıdemli Astsubay Başçavuş Recep Gülen'in cenazeleri bugün memleketleri Amasya'ya getirildi. Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesi morgundan alınan her iki cenaze Sultan Beyazıt Camisi'ne getirildi. Şehit er Recep Bodur'un babası Halil ve annesi Güldane Bodur, oğullarının tabutu başında gözyaşı döküp ağıt yaktı. Güçlükle ayakta duran aileyi askeri görevliler teskin etmeye çalıştı. Anne Güldane Bodur, "Yiğidim, evladım, nereye gidiyorsun. SEni böyle mi karşılayacaktık" diye ağıt yaktı.

Ankara'daki patlamada ağır yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit düşen Hava Kıdemli Astsubay Başçavuş Recep Gülen'in 6 ay önce evlendiği eşi Aysun Gülen'de ayakta durmakta zorluk çekerken eşinin fotoğrafını sarılıp öperek gözyaşı döktü. Şehit Gülen'in ablası Sultan Gülen, sağlık ekipleri tarafından sedye ile kardeşinin naaşı başına getirildi. Şehidin ablası Sultan Gülen'i yakınları sakinleştirmekte zorluk çekti.

Şehitler Er Recep Bodur ve Hava Kıdemli Astsubay Başçavuş Recep Gülen'in cenaze namazları Sultan Beyazıt Camisi'nde ikindi namazına müteakip İl Müftü Vekili Adem Ayrancı tarafından kıldırıldı. Cenaze namazları kılındıktan sonra Müftü Vekili Ayrancı törene katılan yaklaşık 10 bin kişiden helallik istedi. Okunan duaların ardından Şehit er Recep Bodur Amasya'nın Yolyanı Köyü Mezarlığı'nda, şehit Hava Kıdemli Astsubay Başçavuş Recep Gülen'in cenazesi ise merkez Tekir Dede Mezarlığında bulunan şehitliğe defnedildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Amasya Şehit Er Bodur ve Başçavuş Gülen'i Gözyaşlarıyla Uğurladı - Son Dakika


Advertisement