Amasya Şehit Osman Karakuş Son Yolculuğuna Uğurlandı - Son Dakika
Güncel

Amasya Şehit Osman Karakuş Son Yolculuğuna Uğurlandı

Amasya Şehit Osman Karakuş Son Yolculuğuna Uğurlandı

Suriye'de devam eden Fırat Kalkanı operasyonunda terör örgütü IŞİD mensuplarınca Türk tanklarına düzenlenen roketli saldırıda şehit olan Uzman Çavuş 26 yaşındaki Osman Karakuş, baba ocağı olan Amasya'nın Suluova İlçesi'nde düzenlenen törenin ardından toprağa verildi.

07.09.2016 18:56

Suriye'de devam eden Fırat Kalkanı operasyonunda terör örgütü IŞİD mensuplarınca Türk tanklarına düzenlenen roketli saldırıda şehit olan Uzman Çavuş 26 yaşındaki Osman Karakuş, baba ocağı olan Amasya'nın Suluova İlçesi'nde düzenlenen törenin ardından toprağa verildi. Fırat Kalkanı operasyonunda terör örgütü IŞİD mensuplarınca Türk tanklarına düzenlenen roketli saldırıda şehit olan Uzman Çavuş Osman Karakuş'un cenazesi askeri uçakla Merzifon İlçesi'nde bulunan 5'inci Ana Jet Üs Komutanlığına getirildi. Daha sonra şehidin naaşı baba ocağı olan Suluova İlçesi Eraslan Köyü'ne getirildi. Şehit Uzman Çavuş Osman Karakuş'un baba ocağında alınan helallik sonrasında Türk bayrağına sarılı naaşı Eraslan Camii'ne getirildi. Buradaki törene Amasya Valisi Salih Işık, Amasya Garnizon Komutanı Tankçı Kurmay Albay Zafer Uğur, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, ilçe belediye başkanları, ilçe kaymakamları, protokol üyeleri, aile yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Şehidin 52 yaşındaki babası Mehmet, annesi 50 yaşındaki Ayfer, eşi 22 yaşındaki Merve ve kardeşleri 28 yaşındaki ablası Neslihan ve 22 yaşındaki kardeşi Okan Karakuş, tabutun başında gözyaşı döktü. Şehit Osman Karakuş'un cenazesi öğle namazı sonrasında kılınan cenaze namazının ardından askeri tören düzenlenerek köyde bulunan Eraslan Köyü Mezarlığı'nda toprağa verildi.

RESMİ NİKAH YAPMIŞTI, KURBANDAN SONRA DÜGÜN YAPACAKTI

Şehit Osman Karakuş'un askeriye de iki yıldır görev yaptığı, Kurban bayramında izine geleceği, resmi nikah kıydığı eşi Merve Karakuş ile Kurban Bayramı sonrası düğün tarihi belirleyip düğün yapacakları ifade edildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Amasya Şehit Osman Karakuş Son Yolculuğuna Uğurlandı - Son Dakika


Advertisement