Amasya Semaver ile Amasya?nın Turizmine Katkı Sağlıyor - Son Dakika
Güncel

Amasya Semaver ile Amasya?nın Turizmine Katkı Sağlıyor

Amasya Semaver ile Amasya?nın Turizmine Katkı Sağlıyor

Semaver ile Amasya'nın turizmine katkı sağlıyorAMASYA'da 50 yıldan bu yana semaver yapan 62 yaşındaki Mustafa Sofu, bakırdan yaptığı semaverlere Selçuklu ve Osmanlı motiflerinin yanında Amasya'nın tarihi ve turistlik mekanlarını da işliyor.

08.07.2016 16:01

Semaver ile Amasya'nın turizmine katkı sağlıyor

AMASYA'da 50 yıldan bu yana semaver yapan 62 yaşındaki Mustafa Sofu, bakırdan yaptığı semaverlere Selçuklu ve Osmanlı motiflerinin yanında Amasya'nın tarihi ve turistlik mekanlarını da işliyor.

Amasya'da, semaver üretimi yapan Mustafa Sofu, kentin tarihi ve turistlik bölgelerini semaverlerin üzerine işleyerek turizme katkı sağlamaya çalışıyor. Mustafa Sofu, 'Amasya'nın turizm ve kültür olarak öne çıkması için tarihi yapıların, medeniyet eserleri olduğu için bunları semaverlere, panolara işliyorum. Kente gelen yerli ve yabancı misafirlerimiz semaverlerimize yoğun ilgi gösteriyor. Çünkü gezip gördükleri mekanları semaverlere işliyorum. Gerek kentin tarihi ve kültürel mekanları gerekse de Selçuklu ve Osmanlı dönemine ait motiflerle işlediğim semaverler, büyük ilgi görüyor" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Amasya Semaver ile Amasya?nın Turizmine Katkı Sağlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement