Amatör Dağcının 46 Saatlik Yaşam Mücadelesi - Son Dakika
Güncel

Amatör Dağcının 46 Saatlik Yaşam Mücadelesi

Niğde'de, Aladağlar'a tırmanırken kaybolan ve 46 saatin ardından kurtarılan amatör Dağcı Tarkan Kuvulmaz'ın tedavisi sürüyor.

22.10.2014 13:56  Güncelleme: 14:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Niğde'de, Aladağlar'a tırmanırken kaybolan ve 46 saatin ardından kurtarılan amatör dağcı Tarkan Kuvulmaz'ın tedavisi Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nde sürüyor.

Kuvulmaz, 46 saatlik yaşam mücadelesinde bisküvi yiyerek ve kar suyu içerek hayatta kaldı.Kuvulmaz, tedavi gördüğü hastanede AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 2 bin 500 metredeki Çelekaya mevkisine kadar geldikleri sırada çok yoğun bir sisle karşılaştıklarını söyledi.Yoğun siste 3 bin 558 metre yükseklikteki Alaca tepesine kadar çıkmalarının zor olduğunu ekip liderine anlattığını belirten Kuvulmaz, "Lidere geri dönmek istediğimi söyledim. Kendisi de geri dönmemi istedi. Ben de buluşma noktasına göre ilerlemeye başladım" dedi.İlerlediği sırada havanın birden kapandığını ve sisin iyice bastırdığını anlatan Kuvulmaz, şunları kaydetti: "Yönümü kaybettim, aşağı mı yukarı mı gideceğimi bilemedim. Buluşma yerinin noktasını kaybettim. Bir süre aşağı-yukarı giderek aramaya çalıştım ama olmadı. Bulamayacağımı anlayınca daha sıcak irtifaya inmeye karar verdim. Bulunduğumuz irtifa, gecelemek için çok soğuktu. Bir yarıktan aşağıya inmeye karar verdim ama oranın sonuna geldiğimde de yaklaşık 20 metrelik uçurum olduğunu gördüm. Oradan aşağıya inemeyeceğimi anladım, tekrar yukarı çıkacak enerjim de kalmadı. Dolayısıyla orada beklemekten başka çarem yoktu. Çantamdaki yiyecekleri idareli tüketerek ve kar suyu içerek idare etmeye çalıştım."Kuvulmaz, daha sonra kurtarıldığını ve tedavi edilmek üzere ÇÜ Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'ne getirildiğini de sözlerine ekledi.Daha önce Hasandağı ve Ağrı Dağı'na çok sayıda tırmanış gerçekleştirdiği öğrenilen amatör dağcı Kuvulmaz'ın tedavisini sürdüren sağlık ekipleri, hastanın durumunun iyiye gittiğini bildirdi. -Olayın geçmişiAnkara'dan gelen ve Aladağlar'ın 3 bin 588 metre yükseklikteki Alaca zirvesine pazar sabahı tırmanışa geçen 10 kişilik grupta yer alan Tarkan Kuvulmaz, yorulduğu için gruptan ayrılınca kaybolmuş ve arkadaşlarının haber vermesiyle arama çalışmaları başlatılmıştı. Jandarma ve çeşitli arama kurtarma ekiplerinin 46 saat süren çalışması sonucu 2 bin 500 metredeki Çelekaya mevkisinde ulaşılan Kuvulmaz, askeri helikopter ile ÇÜ Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'ne sevk edilerek tedavi altına alınmıştı.

Amatör Dağcının 46 Saatlik Yaşam Mücadelesi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Amatör Dağcının 46 Saatlik Yaşam Mücadelesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement