Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu'nda Seçim Heyecanı - Son Dakika
Yerel

Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu'nda Seçim Heyecanı

Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu\'nda Seçim Heyecanı

Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkan Adayı Kaya Bilge, amatör spor kulüplerinin seviyesinin çok aşağılarda olduğunu, bunu yukarıya çıkarmak için 13 projeyle yola çıktıklarını belirtti.

20.08.2015 14:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkan Adayı Kaya Bilge, amatör spor kulüplerinin seviyesinin çok aşağılarda olduğunu, bunu yukarıya çıkarmak için 13 projeyle yola çıktıklarını belirtti.

3 Eylül'de gerçekleştirilecek olan Eskişehir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanlık seçiminde aday olan Kaya Bilge, seçime sayılı günler kala, projelerini kamuoyu ile paylaştı. Amatör Spor Kulüpleri başkan ve yöneticileri ile basın mensuplarının katıldığı toplantıda bir lokantada hedeflerini açıklayan Bilge, "Amatör spor kulüplerinin seviyesinin çok altlarda olduğunu gördüğümüz için yola çıktık" diyerek bu yola nasıl baş koyduğunu kaydetti.

Adaylığını açıkladığı günden bu yana kulüplerle istişarelerini sürdürdüklerini ifade eden Bilge, bu görüşmelerde kulüplerin yaşadığı sıkıntılara daha yakından tanık olduklarını ve kulüplerin beklentilerini dinlediklerini söyledi. Tüm bunları baz alarak ekibiyle birlikte 13 projeyle yola çıktıklarını vurgulayan Bilge, şunları söyledi:

"Bu projelerimiz Eskişehir amatörünü ilerleyen günlerde çok üst seviyelere çıkaracak projeler. Bunları hayata geçirmek bir vizyon işidir. Biz vizyonumuzu ve misyonumuzu belirledik ve bumların da arkasındayız. Biz göreve geldiğimiz takdirde her 3 yılda bir seçimden seçime kulüplerimizi ziyarete gidenlerden olmayacağız. Biz her ay kulüplerimizi ziyaret ederek istişarelerimizi sürdüreceğiz. 40 yıldır futbol hayatı, idareciliği, kulüp başkanlığı ve antrenörlüğü olan, bu işin mutfağından gelen ve bu işi bilen biri olarak şuan karşınızdayım. İpi göğüsledikten sonra hemen hayata geçirmeyi istediğimiz projelerle ilgili çalışmalara başlamak istiyoruz. 3 Eylül'deki seçimde 62 kulüp oy kullanacak. Ancak önümdeki listeye baktığımda, oy kullanacak olan bu kulüplerden bazılarının isimlerini ilk defa görüyorum. Daha önce tek bir müsabakaya çıkmamış, tek bir faaliyette bulunmamış kulüplerin ilk defa burada karşımıza çıkması düşündürücü. Bu tür bir davranışın etik olup olmayacağı tartışılır. Elbette ki seçildiğimizde biz tüm kulüplerin başkanı olup herkese hizmet edeceğiz."

Başarının koltuk sevdasıyla değil hizmet ve spor sevdası gerektiğini savunan Bilge, kendilerinin de koltuk sevdalısı olmadıklarının altını çizdi. Bilge hayata geçirmeyi düşündüğü projeleri ise şu ana başlıklarla kamuoyuna paylaştı:

"Amatör Spor Kulüplerine gelir ve kaynak bulunacak. ASKF'ye ait bir sosyal hizmet binası yapılacak.

Kulüp sporcularımızın sağlık sorunlarının çözümü için sağlık ekibi oluşturulacak ve tüm kulüplerimiz için hizmete başlayacak. Federasyona 3 araç alınacak. Kulüplerimizin müsabakalara ve deplasmanlara giderken ulaşım sorunu yaşamaması için bu araçlarımız hizmetlerine verilecek. Odunpazarı ve Tepebaşı bölgelerinde yaşayan yetenekler keşfedilecek. Anadolu Üniversitesi Beden Eğitimi Yüksek Okulu'ndaki akademisyenlerimizin başında olduğu bir eğitim programında bin 500 sporcumuza futbol eğitimi verilecek. Daha sonra bu genç yeteneklerimizi yaşadıkları semtlere göre kulüplerimizin altyapılarına yerleştireceğiz. Antrenör sıkıntısı olan kulüplerimizin antrenörlerini biz temin edeceğiz ve ücretleri de bizim tarafımızdan ödenecek. Kulüplerimize futbol dışındaki branşlar için de sporcu desteği verilecek ve tüm giderleri bizim tarafımızdan karşılanacak. Senede bir defa, amatör spor kulüpleri ödül töreni düzenlenecek. Bu özel gecede başarılı futbolcu, sporcu, hakem, antrenör ve yöneticiler ödüllendirilecek. Sultandere bölgesinde bir hatıra ormanı oluşturacağız. Yönetime, Türkiye Futbol Federasyonu tarafından ödenen para, havuza girecek ve bu para kulüplerimize dağıtılacak. Sponsor firmalardan alınan paraların, sezon sonunda değil sezon başında kulüplerimize ödenmesi sağlanacak." - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu'nda Seçim Heyecanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement