Amerika "Esad'a Dokunmayın" İmzası Alıyor - Son Dakika
Güncel

Amerika "Esad'a Dokunmayın" İmzası Alıyor

Amerika "Esad\'a Dokunmayın" İmzası Alıyor

ABD'nin önderlik edeceği, Suriyeli muhalifleri silahlandırıp askeri eğitim verecek program tam olarak başlayamadan sorunlar baş gösterdi.

02.06.2015 07:21  Güncelleme: 07:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD merkezli Daily Beast haber sitesinden Michael Weiss imzalı habere göre, eğitime katılacak muhaliflerden Suriye rejimine karşı savaşmayacaklarına dair yazılı garanti isteniyor.

Amerikan silahlarını ve askeri eğitimini kabul etmeye hazır isyancı gruplardan Devrim Komuta Konseyi'nin kurucularından Mustafa Secari, Weiss'e konuştu. CIA'in onayından geçen Secari, kendisiyle birlikte Halep'te savaşan 1000 adamının eğit-donat programından çekildiğini öne sürdü.

"DEVRİME İHANET EDEMEYİZ"

Secari, edinecekleri askeri eğitim ve silahları Beşar Esad rejimiyle destekçileri Lübnan merkezli Hizbullah'a karşı kullanmayacaklarına dair bir belge imzalamalarının istendiğini anlattı. Secari'ye göre Washington yönetimi 'sadece ve sadece IŞİD'e karşı savaşmalarında' ısrar ediyor.

Secari "Bir form imzalamamız gerektiğini ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan bir irtibat görevlisi sözlü olarak belirtti. Bize 'Kongre'den bu program için parayı sadece IŞİD'e karşı savaşılması için aldık' dedi. Bu sebep bana inandırıcı gelmedi. Bu yüzden hayır dedik" ifadelerini kullandı. Secari adamlarının 'devrime ihanet ederek koalisyonun paralı askerlerine dönüşmeyi reddettiğini' söyledi.

ABD CEVAP VERMİYOR

El Ez Cephesi'nin lideri Secari ABD'yle açıkça ittifak yaparak El Kaide, rejim, İran ve Hizbullah tarafından hedef tahtasına oturtulacacağını savundu. El Ez Cephesi, El Nusra liderliğindeki Fetih Ordusu'ndan kopmuştu. Daily Beast bu durumda 'ABD'nin IŞİD'e karşı savaş planının çökme riskiyle' karşı karşıya olduğuna dikkat çekti.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Amerika 'Esad'a Dokunmayın' İmzası Alıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (13)

  • anti hırsız: Esat bunlarin hepsinin kökünü kazı zalime yobaza gericiye karsi yaşasın esat 29 41 Yanıtla
  • esad: DÜNYA LİDERİ ASAD SENI SEVİYORUZ 25 23 Yanıtla
  • JANA DILA: BİJO OBAMA BİJO APO PKK BDEP BIJJI 10 33 Yanıtla
  • ahh tayyip ahhh amerika seni suya götürdü susuz getirdi: oyuna geldin, ülkeyi de oyuna getirttin, amerika kimleri satti tayyip sen cok hafif kaldin , öyle bagirmakla olmuyor bu isler AMA ÜLKEMIZI MAHVETTIN 21 13 Yanıtla
  • OSSO: HELAL OLSUN ESADA ABDEYİ BİLE DİZE GETİRDİ...... 17 12 Yanıtla
  • URFALI: Amerika senaryoyu yazar beyinsizler oynar. 27 1 Yanıtla
  • Istanbul: Firavun da kendine cok guveniyordu. Amerikan ummadigi yerden bulacak belasini 23 3 Yanıtla
  • vatandaş: amerikayla müttefik dost olmak çıngıraklı yılanla yatağa girmeye benzer 25 0 Yanıtla
  • fark edmez: Amerikanin Piyade Askeri Barzani Pyd Hec Sorma Yemi Mal Bunlar Ya 19 4 Yanıtla
  • fark edmez: Pyd Devrim diyip Milleti İside Kurban Eddiriyor Barzani halk savaşı Dior ulan tek yeter amerikanin paralı askerleri 3 15 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement