Amerikan Kardiyoloji Kongresi'nde Prof. Dr. Bülent Görenek Rüzgarı - Son Dakika
Yerel

Amerikan Kardiyoloji Kongresi'nde Prof. Dr. Bülent Görenek Rüzgarı

Amerikan Kardiyoloji Kongresi\'nde Prof. Dr. Bülent Görenek Rüzgarı

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Bülent Görenek, Amerika Birleşik Devletleri’nin Orlando kentinde düzenlenen Amerikan Kardiyoloji Kongresi’nde kırılması zor bir rekora imza atarak ESOGÜ’yü ve Eskişehir’i gururlandırdı.

20.11.2015 12:11

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Bülent Görenek, Amerika Birleşik Devletleri'nin Orlando kentinde düzenlenen Amerikan Kardiyoloji Kongresi'nde kırılması zor bir rekora imza atarak ESOGÜ'yü ve Eskişehir'i gururlandırdı.

Kongrede davetli olarak iki konuşma yapan Prof. Dr. Bülent Görenek, her iki oturumda da başkanlık görevi yaptı. Bu oturumlarda Prof. Dr. Görenek'e başkanlık için Amerikan Kardiyoloji Koleji'nin şu anki başkanı ve Amerikan Kardiyoloji Birliği'nin bir önceki başkanı eşlik etti. Söz konusu bilimsel oturumların düzenleyicisi de olan Prof. Dr. Bülent Görenek, aralarında Avrupa Kardiyoloji Derneği başkanının da olduğu pek çok Avrupalı meslektaşına bu önemli kongrede konuşma imkanı verdi. Aynı zamanda Amerikan Kardiyoloji Koleji Kalp Çarpıntıları Liderlik Konseyi'nin, Avrupalı tek üyesi de olan Prof. Dr. Bülent Görenek, kongrede yaptığı konuşmalarda tıkalı damar anjiyo ile ne kadar çabuk açılırsa hastanın hayatta kalma şansının o kadar fazla olacağını belirtti. Prof. Dr. Görenek ayrıca, kalp krizi sırasında gelişen ölümcül çarpıntıların tedavisinde ilaçların yetersiz kaldığı durumlarda, yakma ve dondurma işlemlerinin hayat kurtarıcı olduğunu ifade etti.

Öte yandan Prof. Dr. Bülent Görenek kongre sırasında, kalp krizi anında gelişen çarpıntılar hakkında bir de röportaj verdi. Söz konusu röportaj kayıt edilerek başta Amerika Birleşik Devletleri olmak üzere dünyanın pek çok yerinde görev yapan kardiyoloji hekimlerinin hizmetine internet aracılığıyla sunuldu. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Amerikan Kardiyoloji Kongresi'nde Prof. Dr. Bülent Görenek Rüzgarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement