Anadolu Ajansı Çok Önemli Bir Görev İfa Ediyor" - Son Dakika
Yerel

Anadolu Ajansı Çok Önemli Bir Görev İfa Ediyor"

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, dünyanın dört bir yanından sıcak gelişmeleri duyuran Anadolu Ajansı'nın, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını canlı yayınla abonelerine ulaştırmasını değerlendirdi İşler: "Bu olayları dünyaya diğer kanallar ve ajanslar duyurmuyor.

20.07.2014 11:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HAKAN BURAK ALTUNÖZ - Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Anadolu Ajansı'nın İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını sürekli olarak canlı yayınla abonelerine ulaştırmasına ilişkin, "Bu olayları dünyaya diğer kanallar ve ajanslar duyurmuyor. Dolayısıyla Anadolu Ajansı çok önemli bir görevi ifa ederek Gazze'de neler olup bittiğini bütün dünyaya duyurmakta" dedi.

İşler, ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere geldiği Gümüşhane'de AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail'in Gazze'ye saldırılarını dünya kamuoyunun adeta görmezden geldiğini, 24 saat süreyle bölgeden gelişmeleri canlı olarak aktaran Anadolu Ajansı'nın örnek bir çalışma sergilediğini söyledi.

Anadolu Ajansı'nın canlı yayını ile İsrail'in saldırılarının çok net ve açık şekilde görüldüğünü vurgulayan İşler, "Canlı yayında da izlediğimiz gibi Anadolu Ajansı'mız Gazze'den sürekli olarak yayın yapıyor. Anadolu Ajansı'nı bu başarısından dolayı kutluyorum. Temenni ederiz ki bundan sonra bu şekilde savaşlar olmaz, kan ve gözyaşı akmaz ama maalesef bu olaylar yaşanıyor. Bu olayları dünyaya diğer kanallar ve ajanslar duyurmuyor. Dolayısıyla Anadolu Ajansı çok önemli bir görevi ifa ederek Gazze'de neler olup bittiğini bütün dünyaya duyurmakta. Bundan dolayı ben Anadolu Ajansı'nı tebrik ediyorum" diye konuştu.

-"Ulusal ajansların sessiz kalması kabul edilebilir değil"

Batı medyasının Türkiye'de yaşanan bazı olayları farklı yansıtmasına karşın İsrail'in yaptığı saldırıları gündemine dahi almadığını  söyleyen İşler, şunları kaydetti:

"2013 yılı mayıs ayında Gezi olayları başladığı zaman sanki Türkiye'de yer yerinden oynuyormuş ve Türkiye yıkılıyormuş gibi bütün dünyaya canlı yayınlar yaptılar. Sıradan protestoları büyüterek ve kışkırtarak Türkiye'nin diğer illerine de yayılmasını sağladılar ama şimdi burada bakıyoruz ki insanlar ölüyor ve bombalar patlıyor, katliam var ama bütün dünya sessiz kalıyor. Halklar tabi ki tepkilerini gösteriyorlar ama devletlerin, hükumetlerin ve ulusal ajansların sessiz kalması kabul edilebilir bir durum değil." - Gümüşhane

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Anadolu Ajansı Çok Önemli Bir Görev İfa Ediyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement