Anadolu'ya Yeni Espiskopos - Son Dakika
Güncel

Anadolu'ya Yeni Espiskopos

Anadolu\'ya Yeni Espiskopos

Papa Franciscus tarafından Anadolu Havarisel Vekili ve Episkoposluğu görevine atanan Peder Paolo Bizzeti, Hatay’ın İskenderun ilçesi Katolik Katedrali’nde düzenlediği ilk ayiniyle göreve başladı.

29.11.2015 16:30

Papa Franciscus tarafından Anadolu Havarisel Vekili ve Episkoposluğu görevine atanan Peder Paolo Bizzeti, Hatay'ın İskenderun ilçesi Katolik Katedrali'nde düzenlediği ilk ayiniyle göreve başladı.

Episkoposluk töreni İtalya'da düzenlenen Paolo Bizzeti, İskenderun'dan Anadolu'da yaşayan Hristiyanlara seslendi. Anadolu Havarisel Vekili ve Episkoposu Paolo Bizzeti, şöyle konuştu:

"Roma Episkoposluğu bana aşinası olduğum çevreyi, dil ve kültürümü bırakmak suretiyle sizlere yakın olmam için yaptığı çağrıda şahsen ben İsa Mesih'in çağrısını tanıdım. Tam 1978 senesinden beri Türkiye toprakları beni her daim cömertçe ve mükemmel bir nezaketle misafir etti. Ortadoğu'da Hristiyan olmak, oldukça zor olan kimi zaman kahramanlık gerektiren bir ayrıcalık olduğu gibi aynı zamanda da evrensel kilisenin faydasına bir tanrı çağrısıdır. 1991 senesinde hem kendim hem de kurucusu olduğum 'Ortadoğu'nun dostları' isimli dernek için Hatay'da bir evim olsun istemiştim. Bugün Tanrı bu arzumu kabul etti ve sizlerle yaşamayı armağan etti."

Bizzeti, 2009 yılında Hatay'ın İskenderun ilçesinde şoförü tarafından öldürülen Anadolu Havarisel vekili ve Episkoposu Luigi Padovese'nin halefi olarak göreve başladı. Anadolu Havarisel Bölge Episkoposluğu için 5 yıl boyunca kimse görevlendirilmemişti. - HATAY

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Anadolu'ya Yeni Espiskopos - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement