Anamur'da 'Torba Yasa' Bilgilendirme Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Anamur'da 'Torba Yasa' Bilgilendirme Toplantısı

Anamur\'da \'Torba Yasa\' Bilgilendirme Toplantısı

Sosyal Güvenlik Kurumu Mersin İl Müdürlüğü ve Anamur Ticaret ve Sanayi Odası 6552 Sayılı Kanun kapsamında bulunan borçların yeniden yapılandırılması ve diğer hususlar ile ilgili bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.

15.11.2014 14:38

Sosyal Güvenlik Kurumu Mersin İl Müdürlüğü ve Anamur Ticaret ve Sanayi Odası 6552 Sayılı Kanun kapsamında bulunan borçların yeniden yapılandırılması ve diğer hususlar ile ilgili bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Toplantıda konuşan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Mersin İl Müdürü Mehmet Gülpak, "6552 Sayılı Kanun ile yapılan düzenlemeler hakkında bilgi verdi. Mehmet Gülpak, işverenlerin süresi içerisinde mutlaka borçlarını yapılandırmak için müracaat etmeleri gerektiğini, ev hizmetlerinde çalışan kadınlara, doğum borçlanması yapanlara, gelir testi yaptırmayanlara ilişkin yapılan düzenlemeleri anlattı. Yapılandırma kapsamındaki borç asıllarınız ile bu borçlar için ödeme sürelerinin bittiği tarihlerden 10.09.2014'e kadar geçen süre için Yİ-ÜFE (Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi) aylık değişim oranları esas alınarak hesaplanacak tutarın ödenmesi halinde, bu borçlara uygulanacak olan gecikme cezası ve gecikme zammı borçlarının tahsilinden vazgeçileceğini, vatandaşların yapılandırma yapmalarından dolayı hiç bir zararlarının olmayacağını, mutlaka süresi içerisinde müracaat etmeleri gerektiğini,Muhakkak gelir testi yaptırmaları gerektiğini " ifade etti.

Toplantı, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Mehmet Gülpak ve Anamur Ticaret ve Sanayi Odası (ANTSO) Başkanı Ferudun Torunoğlu'nun soruları yanıtlaması ile sona erdi.

Anamur Ticaret ve Sanayi Odası (ANTSO) Toplantı Salonu'nda gerçekleşen toplantıya, Anamur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ferudun Torunoğlu, Anamur Ticaret ve Sanayi Odası Meclis ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Anamur Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ahmet Çetin, Anamur Esnaf ve Sanatkarlar Kefalet Kooperatifi Başkanı Ahmet Özdemir, Mersin Serbest Muhasebeciler Mali Müşavirler Odası Anamur Temsilciliği, Anamur İlçe Eğitim ve Dayanışma Komisyon Başkanı İsmail Erdoğan, Kamu Kurumu Temsilcileri, Mali Müşavirler ve Muhasebeciler, Ticaret Odası Üyeleri ve Esnaflar katıldı. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Anamur'da 'Torba Yasa' Bilgilendirme Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement