Anamur - Duruşmaya Siyah Elbise ile Katılıp Protesto Etti - Son Dakika
Güncel

Anamur - Duruşmaya Siyah Elbise ile Katılıp Protesto Etti

Anamur - Duruşmaya Siyah Elbise ile Katılıp Protesto Etti

Duruşmaya siyah elbise ile katılıp protesto etti MERSİN'in Anamur İlçesi'nde, kendisine hakaret ettiği gerekçesi ile komşusuna dava açan Alman vatandaşı Fatma Daemen (51), tepki olarak duruşmaya siyah kıfetle katıldı.

20.11.2015 03:24

Duruşmaya siyah elbise ile katılıp protesto etti

MERSİN'in Anamur İlçesi'nde, kendisine hakaret ettiği gerekçesi ile komşusuna dava açan Alman vatandaşı Fatma Daemen (51), tepki olarak duruşmaya siyah kıfetle katıldı.

İlçeye bağlı İskele Mahallesindeki dairesinde yaz aylarında eşi ile birlikte kalan Daemen, evinin altında faaliyet gösteren alkollü restaurantı belediyeye şikayet ettiği için işletme sahibi C.N. ile husumet yaşadı. İşletme sahibi tarafından, eşi Thomas Michael Daemen'ın darp edildiğini ve kendisinin de ağır hakaretlerle tehdit edildiğini iddia ederek Anamur Cumhuriyet Savcılığında suç duyurusunda bulunan Fatma Daemen, Anamur 1'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmaya siyah bir elbise ile katılarak, 'Bir Özgecan olmak istemiyorum' diyerek durumu protesto etti.

Duruşma sonrası yaptığı açıklamada, evlerinin altında restoran olarak çalıştırılan iş yerinin pavyon olarak işletildiğini iddia eden Deomen, burası hakkında dilekçe verdikleri için olanca hakarete ve tehdite maruz kaldığını ve bu nedenle Cumhuriyet Savcılığı'ndan koruma talep ettiğini söyledi. Polis koruması alan Daemen, "Mayıs ayında mühürleme kararının çıkmasının ardından kapım kırıldı. İş yeri çalışanları beni merdiven boşluğunda bile takip ederek tehdit etti. Tehdit altındayım. Kadınlarımız bana destek için yanımda. Türkiye'ye sesleniyorum. Bu zulme bir son verin. Kadınlara yapılan bu işkenceye bir son verin. Kadınların pazarlanmasına bir son verin. Kadına yapılan işkenceye, hakarete son verin. Acımı anlatmak için siyah giyindim. Eğer ben özgürce kapımı açamayacaksam benim bu ülkede ne işim var" diyerek isyan etti.

Daemen'a destek vermek için adliye önünde toplanan kadınlar ise, yeni bir Özgecan vakası yaşamak istemediklerini belirterek gerekli tedbirin alınmasını istedi. Duruşma, eksikliklerin giderilmesi için ileri bir tarihe ertelendi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Anamur - Duruşmaya Siyah Elbise ile Katılıp Protesto Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement