BDP'li Vekiller Yıldırım ile Ayhan Tahliye Edildi - Son Dakika
Güncel

BDP'li Vekiller Yıldırım ile Ayhan Tahliye Edildi

BDP\'li Vekiller Yıldırım ile Ayhan Tahliye Edildi

BDP'nin tutuklu milletvekilleri Gülser Yıldırım ile İbrahim Ayhan'ın tahliyesine karar verildi.

03.01.2014 14:40  Güncelleme: 17:04

BDP'nin tutuklu milletvekilleri Gülser Yıldırım ile İbrahim Ayhan'ın avukatlarının tahliye başvurusu yaptığı Diyarbakır 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi, iki milletvekilinin tahliye edilmesine karar verdi.

ANAYASA MAHKEMESİ'NİN KARARI AVUKATLARI HAREKETE GEÇİRDİ

Anayasa Mahkemesi BDP'li tutuklu Mardin Milletvekili Gülseren Yıldırım ve Şanlıurfa Milletvekili Ibrahim Ayhan hakkında 'tutukluluğun makul süreyi aşarak ihlal edildiğine' ve 'seçilme hakkının ihlal edildiğine' karar vermesinin ardından avukatları Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesine tahliye için başvuruda bulundu.

SAVCI TAHLİYE İSTEDİ

BDP'nin tutuklu milletvekilleri Gülser Yıldırım ile İbrahim Ayhan'ın avukatlarının tahliye başvurusu yaptığı Diyarbakır 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi, tahliye talebine ilişkin iddia makamının mütalaasını almak için dosyayı savcıya gönderdi. Mahkeme savcısı, mahkemeye sunduğu mütalaada 2 milletvekilinin tahliye edilmesini istedi.

OY BİRLİĞİ İLE TAHLİYELERİNE KARAR VERİLDİ

Anayasa Mahkemesi’nin seçme ve seçilme haklarından mahrum edildikleri yönünde kararının Resmi Gazete’de yayınlanması ardından, avukatlarının bugün tahliye talebini değerlendiren Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi, BDP Milletvekilleri Gülser Yıldırım ve İbrahim Ayhan’ın tahliye edilmesine oy birliği ile karar verdi. 

KARAR, DİJİTAL ORTAMDA VERİLDİ

Mahkemenin Anayasa Mahkemesi'nin Yıldırım ve Ayhan hakkında verdiği kararla ilgili dosyanın ellerine ulaşmadan UYAP üzerinden dijital ortamda karar verdiği öğrenildi.

Mahkeme iki milletvekilinin tahliye edilmesine ilişkin kararında Anayasa Mahkemesi'nin CHP'li Mustafa Balbay hakkındaki kararından sonraki sürece vurgu yaparak, her iki milletvekilinin Anasaya Mahkemesi'ne bireysel başvuruda bulunduğunu kaydetti.

Kararda, Cumhuriyet Savcısı'nın esas hakkındaki mütalaasına da vurgu yapan mahkeme heyeti, Ayhan ve Yıldırım'ın Anayasa Mahkemesi'nin haklarında verdiği tutukluluğun makul süreyi aştığı ve seçilme hakkının ihlal edildiği belirtildi. Kararda, tutuklu sanıkların Anayasa Mahkemesi'nin ihlal kararı dikkate alındığında, bu ihlalin ortadan kaldırılması için sanıklaların tahliyesine karar verilmesi gerektiğini kaydedildi.

3 VEKİLİN BAŞVURUSU ANAYASA MAHKEMESİNDE

Diyarbakır 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan milletvekilleri Selma Irmak, Faysal Sarıyıldız ve Kemal Aktaş'ın Anayasa Mahkemesi'ne yaptığı başvurunun da UYAP üzerinden mahkemeye bugün ulaştığı belirtildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel BDP'li Vekiller Yıldırım ile Ayhan Tahliye Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (59)

  • ahmet: GEBERİN İNŞALLAH 17 40 Yanıtla
    bawer: sen geber, pislik 0 0
  • REMEZAN: 2014 UN EN GÜZEL HABERİ GECİKMİŞ BİR KARAR 28 23 Yanıtla
  • adaletsiz adalet: gün teröristlerin günü tüm hainler dışarı ...hainliğe devamm 20 27 Yanıtla
  • AYŞE: BU VATAN İÇİN KANI DÖKÜLEN ŞEHİTLERİMİZİN, ARDINDINDA BIRAKTIĞI YETİM EVLATLARI, GERİDE KALAN GÖZÜ YAŞLI ANALAR BABALAR EŞLER...HEPSİNİN HAKKI HARAM ZIKKIM OLSUN BU ZİHNİYETE ! 21 25 Yanıtla
  • KURT KURT: bu harıka bısı her bıjı gulser yıldırım her bıjı KURDISTAN.....:) 18 24 Yanıtla
  • TRABZONLU: Burada yorum yapan Kürtleri ciddiye almayın..Laf kalabalığı hep bunlar geçen ekledim faceme birini adam bana erkeklik taslıyor yok şuradayım yok buradayım diye tel veriyor 2 tane ona ait olmayan numara verdi birinden kadın cıktı birinden adam :) Bırakın Onları onlar anca burada erkeklik taslarlar zaten arkadaşlarınla beraber gelip yorum yapıyorlar adamların hayatı sanal olmuş ben bir kaç kez ciddiye alma gibi bir hata yaptım bunları işte yukarıda yazdım.Hadi Sevgiyle kalın ve unutmadan Allah Türkü Korusun ve Yüceltsin. 14 28 Yanıtla
    kürt ve kürt: erkeğin önde gideni tlfnla falan neden uğraşıyorsun gelsene güneydoğu'ya gelsene doğuanadolu'ya girsene istediğin mekana etsene edeceğiniz... yapsana yapabileceğini sen ve senin gibi kaç bin,yada milyon tane varsa artık... uzun lafın kısası kalın kafanızla yapabileceğiniz en fazla burda atıp tutmaktır ondanda bişey çıkmaz... 0 0 isvec merdin: veeee lazlar kürtler kafa cikiyorlar gercekten gülüyorum ,,,rahmetli dedem yaptigi yemek size atar .. siz zaten berlisiniz... birde kapadaylik gercekten lazlara yakistirmiyorum komik olur, dayi baba dedimmi mardin agri mus bingöl kars diyarbakir.......... 0 0
  • ali: en iyi kürt ölü kürt 13 28 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement