Anderlecht - Galatasaray | Ön Bakış– Maç Özeti – Canlı Anlatım – Analiz – Kadrolar - Son Dakika
Spor

Anderlecht - Galatasaray | Ön Bakış– Maç Özeti – Canlı Anlatım – Analiz – Kadrolar

Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray, deplasmanda Anderlecht'e konuk oluyor.

25.11.2014 20:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu beşinci maçında yarın Belçika temsilcisi Anderlecht'e konuk olacak.

"Devler Ligi"nde gruptan çıkma şansını önemli ölçüde yitiren ve üst üste aldığı farklı yenilgilerle taraftarlarını üzen sarı-kırmızılı ekip, yarın Anderlecht maçından puan çıkarmak ve en azından UEFA Avrupa Ligi şansını sürdürmek için sahada olacak.

Gruptaki ilk maçında Anderlecht'i İstanbul'da konuk eden "Cim Bom", 90+1. dakikada Burak Yılmaz attığı golle müsabakayı 1-1 berabere tamamladı. Sarı-kırmızılılar, daha sonra oynadığı 3 maçta da puan alamadı ve toplam 12 gol yedi.

Constant Vanden Stock Stadı'nda TSİ 21.45'te başlayacak mücadeleyi Hırvatistan Futbol Federasyonu'ndan Ivan Bebek yönetecek. Bebek'in yardımcılıklarını Tomislav Petrovic ve Miro Grgic yapacak.

UEFA Avrupa Ligi şansı için mücadele edecekler

D Grubu'nda henüz galibiyet alamayan iki takımın mücadelesi, en azından grup üçüncülüğü ve UEFA Avrupa Ligi'nde yoluna devam edebilme yarışına sahne olacak.

Galatasaray'ın 1 puanla son sırada, Anderlecht'in ise 2 puanla üçüncü sırada yer aldığı grupta kazanan ekibin iddiası önemli ölçüde artacak.

Sarı-kırmızılılar, yarın Anderlecht'e kaybetmesi durumunda, gruptaki son maçlar öncesi Avrupa iddiasını tamamen yitirecek. Belçika temsilcisi ise grup üçüncülüğünü ve UEFA Avrupa Ligi'nde yoluna devam etme biletini cebine koyacak.

Galatasaray, kazanması veya berabere kalması halinde ise Arsenal ile yapacağı son maça iddiasını taşıyacak.

Bu maçı kazanan ekip, grupta Arsenal- Borussia Dortmund maçının sonucunu bekleyecek. İngiliz ekibi, bu maçtan 1 puan dahi çıkarması halinde, Borussia Dortmund ile birlikte son 16 takım arasına kalmayı kesinleştirecek.

Anderlecht-Galatasaray maçını Hırvat hakem Bebek yönetecek

Galatasaray'ın UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu'nda Belçika'nın Anderlecht takımı ile 26 Kasım Çarşamba günü deplasmanda yapacağı maçı Hırvat hakem Ivan Bebek yönetecek.

Türkiye Futbol Federasyonu'ndan alınan bilgiye göre, başkent Brüksel'deki Constant Vanden Stock Stadı'nda TSİ 21.45'te başlayacak karşılaşmada Bebek'in yardımcılıklarını Tomislav Petrovic ve Miro Grgic yapacak.

Dalibor Conjar'ın dördüncü hakemi olacağı mücadelenin ilave yardımcı hakemlik görevini ise Domagoj Vuckov ve Goran Gabrilo üstlenecek.

Galatasaray, Belçika'ya gitti

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu'nda Belçika temsilcisi Anderlecht ile yapacağı maç için Brüksel'e gitti.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde oynadığı 4 maçta galip gelemeyen ve aldığı 1 puanla grubun son sırasında kalan sarı-kırmızılı takım, UEFA Avrupa Ligi'nde yoluna devam edebilme ümitlerini sürdürmek için yarın deplasmanda Anderlecht ile karşı karşıya gelecek. Sarı-kırmızılı kafile, bu maç için Atatürk Havalimanı'ndan kalkan özel uçak ile başkent Brüksel'e hareket etti.

Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Abdurrahim Albayrak, havalimanında gazetecilere yaptığı açıklamada, Anderlecht maçı hakkında, "Zor bir maça gidiyoruz. Bunun bilincindeyiz ama ben futbolcu kardeşlerime güveniyorum. İnşallah galibiyetle döneceğiz. Buna inancımız sonsuz" diye konuştu.

Galatasaray, Anderlecht karşılaşması hazırlıklarını müsabakanın oynanacağı Constant Vanden Stock Stadı'nda yapacağı antrenmanla tamamlayacak. Çalışma öncesinde teknik direktör Cesare Prandelli ile bir futbolcunun katılımıyla basın toplantısı düzenlenecek.

Kadro

Galatasaray'da sarı kart cezalısı Blerim Dzemaili ile sakatlığı bulunan Hakan Balta'nın yanı sıra Goran Pandev ve Emre Çolak Belçika'ya götürülmedi.

Sarı-kırmızılı kafilede şu futbolcular bulunuyor:

Fernando Muslera, Felipe Melo, Hamit Altıntop, Selçuk İnan, Umut Bulut, Wesley Sneijder, Bruma, Alex Telles, Burak Yılmaz, Furkan Özçal, Aurelien Chedjou, Yasin Öztekin, Semih Kaya, Olcan Adın, Yekta Kurtuluş, Sinan Bolat, Emre Can Coşkun, Eray İşcan, Tarık Çamdal, Veysel Sarı.

UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu 5'inci maçında yarın Anderlecht ile karşılaşacak Galatasaray, Belçika'nın başkenti Brüksel'e geldi.

Galatasaray Brüksel'e geldi

Brüksel Havalimanı'nda aprondan direkt otobüse binen sarı-kırmızılı kafile, şehir merkezindeki Sofitel Europe oteline yerleşti.

Galatasaray takımının gelişinde alınan güvenlik önlemleri dikkati çekerken, otel önünde de polis bekledi.

Prandelli: "Sözleşmem hiçbir şarta bağlı değil.

Sarı-kırmızılı ekipte teknik direktör Cesare Prandelli, akşam saatlerinde bir oyuncusuyla maçın oynanacağı Constant Vanden Stock Stadı'nda basın toplantısı düzenleyecek. Daha sonra Galatasaray takımı, Anderlecht müsabakası öncesi son çalışmasını gerçekleştirecek.

Galatasaray Teknik Direktörü Cesare Prandelli, sözleşmesinde herhangi bir şart bulunmadığını ve sarı-kırmızılı takıma para kazanmak için gelmediğini söyledi.

İtalyan teknik adam, kulübün resmi internet sitesi aracılığıyla yaptığı açıklama, Spor Toto Süper Lig'de Trabzonspor ile oynadıkları maçın ardından gündeme gelen konulara açıklık getirmek istediğini belirtti.

Sözleşmesinde özel maddelerin olduğu yönünde basında haberler yer alan Prandelli, "Sözleşmem hiçbir şarta bağlı değil. Bilakis, buraya kazanmak için geldim. Para kazanmaya değil. Benim geçmişim çok açık ve nettir. Her zaman sorumluluklarımı almışımdır ve karşılığında hiçbir şey beklememişimdir. Ben burada tarihi başarıyı elde edebilmek için çok çalışıyorum, şimdiden katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum. Bunu başarabileceğimize hala inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Aysal'ın vaatleri

Cesare Prandelli, herhangi bir sorumluluktan kaçmadığını, yapıcı eleştirileri kabul ettiğini ve Galatasaray'a önemli bir hedef için geldiğini vurguladı.

Eski başkan Ünal Aysal'ın çok önemli ve yenilikçi bir proje ile kendisini ikna ettiğini aktaran Prandelli, "Bu projeye göre; Avrupa'da, biri İtalya, biri Almanya ve biri İngiltere'den olmak üzere üç kulüp satın alınacak ve bunlar Galatasaray ile birlikte kontrolümde olacaktı" bilgisini verdi.

İdealindeki kadronun 4'ü altyapıdan olmak üzere 24 kişilik olduğunu belirten Cesare Prandelli, şunları kaydetti:

"Böylece kadronun kalitesini arttırarak geçtiğimiz sezon yaşanan istikrarsızlığın önüne geçmeyi planlıyorduk. Göreve başladıktan sonra Pato, Ibarbo, Doria, Balanta, Marcelo, Douglas, Campbell ve Song gibi oyuncuların transferi için iletişime geçmiştik. Bu isimlerden en az ikisini kadromuza katmak istiyorduk. İmzayı attıktan 20 gün sonra ise bunun tam tersine Yönetim Kurulu Üyesi Ebru Hanım (Köksal), samimi bir şekilde, ekonomik olarak böyle bir gücümüzün olmadığını ifade etti. Başkan ise kendisinin bu durumun üstesinden geleceğini söyleyerek, başka isimler önermeye devam etti. Sonrasında yaşananları biliyorsunuz."

Prandelli, sarı-kırmızılı kulüpte yaşanan durumu kabul ederek, mevcut kadrodan en iyi verimi alabilmek için çalışmaya başladıklarını anlatarak, "Tekrar hatırlatmak istiyorum, 32 kişilik bir oyuncu kadrosuyla antrenman yapıyoruz. Biz oyuncu almasak da kadromuzdan oyuncu da göndermedik. Bu kadar geniş bir gruba sahipken zorlukların ne olduğunu anlamak pek zor değil. Sonrasında Süper Lig ve Şampiyonlar Ligi başladı, kolay olmayacağını hemen anladık; ama demoralize olmadık" şeklinde görüş belirtti.

Ünal Aysal'ın ilk olarak takımın oyun kalitesini eleştirdiğini, daha sonra da fazla bir açıklama yapmadan görevinden ayrıldığını aktaran İtalyan teknik adam, yeni yönetimin, açık fikirler ve güçlü bir iradeyle bu zor durumu önceki yönetimden miras aldığını, şu an bu durumu düzeltebilmek için çok çalıştıklarını anlattı.

Prandelli, herkesin üzerine düşen sorumluluğu alması için biri kendi aralarında diğeri de futbolcuların da katılımıyla iki toplantı yaptıklarını bildirdi.

VİDEO

Anderlecht Teknik Direktörü Hasi:"Galatasaray yaralı bir hayvan gibi

UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu 5. maçında yarın Galatasaray'ı konuk edecek Anderlecht'te, teknik direktör Besnik Hasi, oldukça zorlu bir karşılaşma oynayacaklarını söyledi.

Müsabakanın oynanacağı Constant Vanden Stock Stadı'nda düzenlenen basın toplantısında, oyuncusu Olivier Deschacht ile birlikte basın mensuplarının karşısına çıkan Besnik Hasi, içinde bulunduğu durum nedeniyle Galatasaray'ı "yaralı bir hayvana" benzetti.

Maçın favorisinin kim olduğuyla ilgili yöneltilen bir soru üzerine Hasi, "Galatasaray yaralı bir hayvan gibi. Kesinlikle kolay bir maç olacağını düşünmemeliyiz. Bu, büyük bir hata olur" dedi.

Kendileri için önemli olan tek şeyin yarın galip gelmek olduğunu kaydeden Hasi, "Biz, grup sıralamasındaki yerimizi değil, sadece yarın galip gelebilmeyi düşünüyoruz. Gruptaki Borussia Dortmund maçında yenilmeyi hak etmiştik ama diğer maçlarımızda daha fazla puan toplamalıydık. Çok genç ve cesur bir ekibimiz var. Kuralar ilk çekildiğinde, hiç puan alamayacağımızı sanmıştık. Şimdi ise daha iyisini hak ettiğimize inanıyoruz. Yarın da sahada kazanmaya çalışacağız" değerlendirmesinde bulundu.

Besnik Hasi, ligde 3-1 kaybettikleri Charleroi maçı nedeniyle üzüntülü olduklarını aktarırken, "O maçı kaybettik ve bizim adımıza kötü bir karşılaşma oldu. Ancak oyuncularım yarın daha farklı oynayacaklardır. Burası farklı bir kulvar ve oyuncularım da durumun farkında. Charleroi maçının ardından kendimizi eleştirdik ve gerekli dersleri aldık" diye konuştu.

Yarın yüksek seviyede bir Avrupa mücadelesi olacağına dikkati çeken Hasi, "Galatasaray son zamanlarda iyi oynamıyor. Yine de ortaya çıkacak mücadelenin seviyesi yüksek olacaktır. Üzerimizde önemli bir baskı var" şeklinde görüş belirtti.

Öte yandan, oyuncusu Steven Defour'un yarın oynayıp oynayamayacağı yönündeki soruya ise Besnik Hasi, "Takımdaki bütün oyuncuların benim için önemli ama genç bir ekibiz ve deneyime ihtiyacımız var. Defour ise orta sahada bize bu dengeyi getiriyor. Takımla bir kaç antrenman yaptı. Belki fiziksel açıdan bazı sorunları olabilir ama mental olarak tamamen hazır" yanıtını verdi.

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Anderlecht - Galatasaray | Ön Bakış– Maç Özeti – Canlı Anlatım – Analiz – Kadrolar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • ATO Başkanı Gürsel Baran, Özbekistan ile ilişkilerin ilerlediğini belirtti
    11:53 ATO Başkanı Gürsel Baran, Özbekistan ile ilişkilerin ilerlediğini belirtti

    Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Özbekistan ile Türkiye arasındaki ilişkilerin son yıllarda ilerlediğini, iki ülke arasında yatırım ve iş birliği zeminini oluşturmak üzere çok sayıda anlaşma imzalandığını belirterek, "Özbekistan ve Türkiye arasındaki siyasi,...

  • Bayburt Belediyesi Tuğra Boks Spor Kulübü Sporcusu Beyza Nur Akkuş Zafer Kupası'ndan Altın Madalya İle Döndü
    11:47 Bayburt Belediyesi Tuğra Boks Spor Kulübü Sporcusu Beyza Nur Akkuş Zafer Kupası'ndan Altın Madalya İle Döndü

    Bayburt Belediyesi Tuğra Boks Spor Kulübü sporcusu Beyza Nur Akkuş, Antalya'da düzenlenen Zafer Kupası'nda 65 kiloda altın madalya kazandı. Akkuş'un yeni hedefi ise Avrupa Güreş Şampiyonası.

  • Fenerliler Eren Elmalı'yı yere göğe sığdıramıyor: Bundan sonra kardeşimizdir
    11:36 Fenerliler Eren Elmalı'yı yere göğe sığdıramıyor: Bundan sonra kardeşimizdir

    Trabzonsporlu futbolcu Eren Elmalı'nın, Fenerbahçe maçının ardından yaşanan olaylarda Fenerbahçeli futbolcuları korumaya çalışmasına beğeni yağıyor. Eren'e bu hareketinden dolayı bazı sarı-lacivertli taraftarlardan, "Bundan sonra kardeşimizdir" şeklinde yorumlar yapıldı.

  • Kayseri Takımı Snowboard Türkiye Şampiyonası'nda Türkiye Şampiyonu Oldu
    11:34 Kayseri Takımı Snowboard Türkiye Şampiyonası'nda Türkiye Şampiyonu Oldu

    Türkiye Kayak Federasyonu tarafından düzenlenen Snowboard Türkiye Şampiyonası'nda Kayseri takımı büyük bir başarıya imza atarak Türkiye şampiyonu oldu. Şampiyonada mücadele eden 15 ilden 160 sporcu arasında Kayseri takımı 8 bin 543 puan ile birinci oldu. Erzurum ikinci, Eskişehir ise üçüncü oldu. Dereceye giren takımlara kupa ve madalyaları Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Ali Oto ve Kayseri Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı tarafından takdim edildi.

  • Antalya'da Halter Salonuna Dönüştürülen Okul Deposundan Madalyalarla Döndüler
    11:29 Antalya'da Halter Salonuna Dönüştürülen Okul Deposundan Madalyalarla Döndüler

    Antalya'da bir okulun deposunun spor salonuna dönüştürülmesiyle halterle tanışan öğrenciler, kısıtlı imkanlara rağmen Türkiye şampiyonasından madalyalarla döndü. Gülgün Nihat Ömür Ortaokulu'nun altındaki depo, gönüllü olarak halter eğitmenliği yapan Mustafa Otun tarafından halter salonuna dönüştürüldü. Öğrencilerden Hüsnücan Yılmaz Avrupa ikincisi, Beytullah İkne Türkiye şampiyonu, Mehmet Savga Türkiye şampiyonu ve Mesut Zorlu Türkiye üçüncüsü oldu. Öğrenciler, daha fazla destek alarak daha büyük başarılar elde etmek istediklerini belirtti.

  • Kayseri İkinci Amatör Küme'de 4. Hafta Maçları Tamamlandı
    11:29 Kayseri İkinci Amatör Küme'de 4. Hafta Maçları Tamamlandı

    Bu sezon üç ayrı grupta oynanan İkinci Amatör Küme'nin 4. haftasında toplam 13 karşılaşmada takımlar 68 kez gol sevinci yaşadı. Haftanın en gollü karşılaşması Büyük Toraman - Kayseri İdman Yurdu maçı oldu.

  • Kayseri Süper U-18 Ligi'nde Şampiyonlar Belli Oldu
    11:26 Kayseri Süper U-18 Ligi'nde Şampiyonlar Belli Oldu

    Kayseri Süper U-18 Ligi'nde Kocasinan Şimşekspor ve Talasgücü Belediyespor, U-18 Türkiye Şampiyonası'nda Kayseri'yi temsil etme hakkı kazandı.

  • Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı: Sporcularımız Paris'te gümüş veya altın madalya kazanabilir
    11:22 Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı: Sporcularımız Paris'te gümüş veya altın madalya kazanabilir

    Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen, sporcularının 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda alınan bronz madalyayı Paris'te gümüş veya altına çevirmeyi başarabilecek düzeyde olduğunu söyledi. Çelen, sporcuların başarılarıyla Türkiye'yi cimnastikte tanıttıklarını ve hedeflerinin her zaman çıtayı yükseltmek olduğunu belirtti.

  • Down Sendromlu Sporcuların Olimpiyatı: 2024 Trisome Oyunları
    11:22 Down Sendromlu Sporcuların Olimpiyatı: 2024 Trisome Oyunları

    "Down sendromlu sporcuların olimpiyatı" olarak nitelendirilen ve 33 ülkeden 488 sporcunun katılacağı Trisome Oyunları, yarın Antalya'da açılış seremonisiyle başlayacak.

  • Erzurum'da polisin tatbikatı gerçeği aratmadı
    11:11 Erzurum'da polisin tatbikatı gerçeği aratmadı

    Erzurum'un Hınıs ilçesinde çevik kuvvetin toplumsal olaylara müdahale tatbikatı gerçeği aratmadı. Hınıs İlçesi Emniyet Müdürlüğü bünyesinde kurulan çevik kuvvet grup amirliği, muhtemel olaylara müdahalede gerçekçi bir tatbikat gerçekleştirdi. Tatbikatta personelin performansı, gerçek olaylardan farksızdı ve toplumsal olaylara müdahale eğitimi de verildi.

  • Down sendromlu sporcular Antalya'da düzenlenen Trisome Oyunları'na hazır
    11:10 Down sendromlu sporcular Antalya'da düzenlenen Trisome Oyunları'na hazır

    Antalya'da düzenlenen Trisome Oyunları'na katılacak Türkiye şampiyonu down sendromlu sporcu Cansu Öğe ile Türkiye ikincisi Ecrin Ercan, hazırlıklarını tamamladı. Tekirdağ'da yaşayan 14 yaşındaki Öğe ve Ercan, dört yıl önce masa tenisi sporuna başladıktan sonra hızla kendilerini geliştirdi. Aylardır süren yoğun çalışmaların ardından Öğe ve Ercan, down sendromlu sporcuların olimpiyatları olarak kabul edilen Trisome Oyunları için hazırlıklarını tamamladı. Antalya'da 19-26 Mart tarihlerinde düzenlenen oyunlarda özel sporcular, madalya için mücadele edecek. Cansu Öğe ve Ecrin Ercan, Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmek ve kürsüde yer alarak başarılarını taçlandırmak için heyecanla oyunların başlayacağı günü bekliyor.


Advertisement