Anı Tur ile Muhteşem Likya - Son Dakika
Basın Bültenleri

Anı Tur ile Muhteşem Likya

Anı Tur ile Muhteşem Likya

Efsanelere konu olmuş, köklü tarihi ve eşsiz doğal güzellikleri ile dikkat çeken antik Likya bölgesi görülmesi gereken yerlerden biri. Mavi ve yeşilin kucaklaşıp tarihle harmanlandığı yer olan Likya'ya çeşitli kültür turları düzenlenmekte.

21.08.2014 17:53

Efsanelere konu olmuş, köklü tarihi ve eşsiz doğal güzellikleri ile dikkat çeken antik Likya bölgesi görülmesi gereken yerlerden biri. Mavi ve yeşilin kucaklaşıp tarihle harmanlandığı yer olan Likya'ya çeşitli kültür turları düzenlenmekte. Bu turlardan biri olan Likya Turları ile bölgeyi yakından tanıma fırsatına sahip olacaksınız.

Likya Bölgesi'ni gezerken görmeniz gereken pek çok nokta var. İlk olarak Datça'ya uğrayabilir ve bu şirin sahil beldesinde ünlü şair Can Yücel'in evini görebilirsiniz. Gökova'da bulunan Azmak Çayı'na gider ve tekne turuna katılırsanız berrak suyun altındaki yaşama tanık olabilirsiniz. Gökova'da tekne turuna katılarak Gelibolu Adası, İnce Kum ve su altı mağaralarını görebilir ardından Sedir Adası'nın eşsiz kumsalında güneşin tadını çıkarabilirsiniz.

Gezinize Fethiye ile devam edebilirsiniz. Kaya mezarları ile mitolojiyi hissettiren bir yer olan Fethiye doğası ile aşık olunacak bir belde. Doğa ile iç içe masmavi Ölüdeniz'in sularında serinleyebilir yada Istuzu Plajını ziyaret edebilirsiniz. Fethiye'de ayrıca tekne turu ile Kaşık Adası ve Tersane adası gibi civar adalarını ziyaret etmeniz mümkün.

Likya'ya geldiğinizde görmeniz gereken en önemli yerlerden biri Saklıkent. Yakın zamanda keşfedilen Saklıkent görebileceğiniz en güzel yerlerden. Kanyondan geçen buz gibi suya ayaklarınızı daldırarak keyifli bir yürüyüş gerçekleştirebilirsiniz. Ardından dünyanın en güzel plajlarından biri olarak kabul edilen Kaputaj Plajı'nda yüzme molası vererek kendinizi engin maviliğe bırakabilirsiniz. Kekova'da tekne turuna katılırsanız Kekova Adası, Batık Şehir, Hamidiye Koyu, Tersane Koyu, Simena Kalesi ve Yüzen Lahit'i görebilirsiniz. Yine aynı bölgede bulunan muhteşem bir plaja sahip Patara antik kentini görmenizi tavsiye ederiz.

Likya'da çok özel anlar yaşamak istiyorsanız, Anı Tur'un Likya Turu'na katılmanız yeterli.

Kaynak: KurumsalHaber.com

Son Dakika Basın Bültenleri Anı Tur ile Muhteşem Likya - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement