Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek, Köy Muhtarlarını Ağırladı - Son Dakika
Yerel

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek, Köy Muhtarlarını Ağırladı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek, Köy Muhtarlarını Ağırladı

Büyükşehir Belediyesi sorumluluk alanına giren ilçelere bağlı köylerin muhtarlarıyla bir araya gelen Gökçek: "Köy konaklarınızı onarıp sizin muhtarlıklarınıza teslim edip size köy konaklarında en güzel şekilde yaşama fırsatı vereceğiz.

19.03.2014 19:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Büyükşehir Belediyesi sorumluluk alanına giren ilçelere bağlı köylerin muhtarlarıyla bir araya geldi.

Büyükşehir Belediyesi Basın Merkezinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Gökçek, muhtarlarla buluşmasında, bazı kimselerin, büyükşehire bağlanan ve mahalle statüsüne kavuşan köylerle ilgili dedikodular ürettiklerini öne sürdü.

Gökçek, belediyenin köy konaklarına el koyacağı yönünde dedikoduların ortaya atıldığını belirterek, "Ben köy konağınızı elinizden alsam Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak bundan ne geçer elime? Tam tersine köy konaklarınızı onarıp sizin muhtarlıklarınıza teslim edip, size köy konaklarında en güzel şekilde yaşama fırsatı vereceğiz. Kömürünüz yoksa kömürünüzü de biz vereceğiz. Bize bağlı olan 8 çevre ilçe var, bu 8 ilçenin hangisinin merasına el koymuşuz? Bunlar 5 yıldır bize bağlı, bugüne kadar el koymadık da bundan sonra mı koyacağız? Meralar ananızın ak sütü gibi sizin. Bizim herhangi bir merayı sizin elinizden almamız kesinlikle söz konusu değil" ifadesini kullandı.

Olmayan yerlere su getirdikleri takdirde sadece 55 kuruş para alacaklarını bildiren Gökçek, Büyükşehire katılan 8 ilçede uygulamanın böyle olduğuna işaret etti.

Mezarlıkları da köy muhtarlıklarının idare edeceğini belirten Gökçek, şunları kaydetti:

"Bizim 600 mezarlığa yetişmemiz mümkün değil ama bizden ne isteyeceksiniz? 'Oraları ot sarmış, temizleyin' diyeceksiniz, ekip gönderip temizleyeceğiz. Köylerde kesinlikle asfalt katılım parası almıyoruz. Allah nasip ederse köylerimizin hiçbirinde sıcak asfalt atılmamış yer kalmayacak. Sadece çok uzak olan yerler falan var,  asfalt uzun mesafelere gittiği zaman donuyor, ondan dolayı buraları soğuk asfalt yapabiliriz. 'Evlerimizi istediğimiz gibi yapamayacağız' diyorsunuz.

Allah nasip ederse köyler için bol miktarda ev projeleri yaptıracağız. Projenin bedelini bedava alacaksınız. Bir tane de değil, 20-30 çeşit. 'Bize hayvancılık yaptırmayacaklar' da deniliyor. Çubuklu muhtarlarımız bilir. Havaalanı etrafında 5 kilometrelik mesafede kokulu hayvancılığı yasakladık. Uçaktan iniyor yabancılar, tezek kokusuyla karşılaşıyor. Türkiye'nin imajı yerle bir oluyor. Bunun haricinde her yerde serbest." - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek, Köy Muhtarlarını Ağırladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement