Ankara'da 53 Petek Bal ve 1 Ton Kuruyemişe El Konuldu - Son Dakika
Yerel

Ankara'da 53 Petek Bal ve 1 Ton Kuruyemişe El Konuldu

Ankara\'da 53 Petek Bal ve 1 Ton Kuruyemişe El Konuldu

Yenimahalle İlçe Müdürlüğüne bağlı gıda denetim ekiplerince geçen hafta 53 petek bal ve bir tonu aşkın kuruyemişe el konuldu.

14.11.2014 09:44

Yenimahalle İlçe Müdürlüğüne bağlı gıda denetim ekiplerince geçen hafta  53 petek bal ve bir tonu aşkın kuruyemişe el konuldu. Ürünlerin bulunduğu iki ayrı işletmeye de toplam 5 bin 320 lira idari para cezası uygulandı.

İl Tarım Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bir markette etiketsiz bal satıldığı yönünde 174 ALO Gıda Hattı'na gelen ihbar üzerine harekete geçen ekipler, yaptıkları denetimde izlenebilirliği sağlanamayan 150 kilogram ağırlığındaki 53 petek bala el koydu. Petek bal imha edilirken ekipler, markete 2 bin 660 lira idari para cezası uyguladı.

Bir işletmenin sattığı kuruyemişlerde çöp çıktığı iddiasıyla gelen ikinci ihbar üzerine yapılan denetimde ise etiketsiz satılan ürünler bulundu. Ceviz, leblebi, kuru kayısının aralarında yer alan 1 tonu aşkın kuruyemiş için işletmeye 2 bin 660 lira idari para cezası verildi. Ekipler, ürünleri kuruyemişleri katı atık tesisinde imha etti. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ankara'da 53 Petek Bal ve 1 Ton Kuruyemişe El Konuldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement