Ankara'da, Çanakkale Kazdağları Köylülerinin Protestosu - Son Dakika
Güncel

Ankara'da, Çanakkale Kazdağları Köylülerinin Protestosu

Ankara\'da, Çanakkale Kazdağları Köylülerinin Protestosu

Çanakkale Kazdağları'nda maden arama ve sondaj çalışmaları Ankara'da protesto edildi.

12.11.2013 14:24

Çanakkale Kazdağları'nda maden arama ve sondaj çalışmaları Ankara'da protesto edildi.

TBMM Dikmen Kapısı önünde toplanan ve kendilerini 'Çanakkale Kazdağları Köylüleri' diye adlandıran grup, "Sağlığımızı, çevremizi, şehrimizi, onurumuzu savunuyoruz" yazılı pankart açtı.

Grup adına açıklama yapan, Aysen Günenç, bol pınarlı, vahşi hayvanlar anası, oksijeni çok bulunan Kazdağları'nda, meralarında, tarlalarında ekmekleri için çalıştıklarını belirterek, "Bir kaç yıldır bilmediğimiz adamlar, ellerinde devletimizden aldıkları resmi kağıtlarla, ağaçlarımızı kesmeye, dağlarımızı kazmaya başladılar" iddiasında bulundu.

Köylülerden Bülent Özüren'in Bayramiç Kurşunlu Köyü'ndeki maden çalışmasına karşı 17 gündür açlık grevinde bulunduğunu, hatırlatan Günenç, Kazdağı'nın ve köylerinin kurtarılması için yetkililerin harekete geçerek maden arama ve sondaj çalışmalarının durdurulmasını istediklerini söyledi.

Bu arada, gruba CHP milletvekilleri Mustafa Serdar Soydan, Kadir Gökmen Öğüt, Orhan Düzgün, Uğur Bayraktutan ve KESK Genel Başkanı Lami Özgen ile Türk Tabibleri Birliği üyeleri de destek verdi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ankara'da, Çanakkale Kazdağları Köylülerinin Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement