Ankara'daki Saldırganların Kimlikleri Belli Oldu - Son Dakika
Güncel

Ankara'daki Saldırganların Kimlikleri Belli Oldu

Ankara\'daki Saldırganların Kimlikleri Belli Oldu

Ankara'da Emniyet Genel Müdürlüğü ve Dikmen Polisevi'ne saldıran zanlıların isimlerinin Muharrem Karataş ve Serdar Polat olduğu tespit edildi.

21.09.2013 08:50  Güncelleme: 08:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara'da Emniyet Genel Müdürlüğü ek hizmet binası ve Dikmen Polisevi'ne roketle saldıran 2 kişiyle çatışma çıktı. Saldırganlardan biri ölü, diğeri yaralı olarak ele geçirildi.

SALDIRGANLAR TANIDIK ÇIKTI

Ölü olarak ele geçirilen teröristin daha önce AK Partive Adalet Bakanlığı binalarına yönelik lav silahlı saldırıyı düzenleyenlerden, DHKP-C üyesi Muharrem Karataş olduğu belirlendi. Yaralı olarak ele geçirilen saldırgan ise Yunanistan'daki DHKP-C kamplarında eğitim aldığı öne sürülen Serdar Polat.

SALDIRI ÇETİN EMEÇ'TEN

Saldırının ardından İçişleri Bakanı Muammer Güler ve Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar gelerek olay yerinde incelemeler yaptı. Bakan Muammer Güler, şu bilgileri verdi: "Çetin Emeç Bulvarı'nda yol üzerinde, kaldırımdan yolun alt tarafına geçilerek bir anlamda topraklık alandan iki atışla bu saldırının gerçekleştiği tespit edildi.

SOL ÖRGÜT BAYRAĞI

Atılan yerden yapılan tespitte bir roketatar ve patlamamış bir mühimmat, bir çanta ve üzerinde yaşadışı sol örgütün sözde bayrağı bulundu. Bu tip saldırılar geçmişte de yapıldı. Bu dönemde yeni eylem arayışında olan örgütler var. Bunlarla ilgili çalışmamızı sürdürüyoruz" diye konuştu.

DEV OPERASYON BAŞLADI

Emniyet binalarına yönelik eş zamanlı roketli saldırıların ardından polis ekipleri geniş çaplı operasyon başlattı. Başkentte tüm yollarda uygulama yapıldı, saldırganların kenti terk etmesinin önüne geçildi. Operasyona polis köpekleri de katıldı, adım adım iz sürüldü.

MERMİ İZİNİN ÜZERİNE TÜRK BAYRAĞI ASILDI

Dikmen'deki Emniyet Genel Müdürlüğü ek binası ve polisevine yapılan roketatarlı saldırı sonrası, mermilerden birinin isabet ettiği emniyet genel müdürlüğü ek binasındaki mermi izinin üzerine Türk bayrağı asıldı.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Ankara'daki Saldırganların Kimlikleri Belli Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement