Ankara ile Budapeşte "Kardeş Kent" Oluyor - Son Dakika
Güncel

Ankara ile Budapeşte "Kardeş Kent" Oluyor

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve Macaristan’ın Başkenti Budapeşte Belediye Başkanı İstvan Tarlos yarın (24 Şubat-Salı) iki başkentin “kardeş kent” protokolünü Budapeşte’de düzenlenecek törenle imzalayacaklar.

23.02.2015 12:54

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve Macaristan'ın Başkenti Budapeşte Belediye Başkanı İstvan Tarlos yarın (24 Şubat-Salı) iki başkentin "kardeş kent" protokolünü Budapeşte'de düzenlenecek törenle imzalayacaklar.

Macaristan parlamentosunda düzenlenecek imza törenine Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Macaristan Başbakanı Viktor Orban da katılacak.

İki ülke başbakanının huzurlarında, iki başkentin kardeş kent protokolünün imzalanacağı tören ile Ankara'nın 45. Kardeş kenti Budapeşte olacak.

Ulusal ve uluslararası ilişkiler konusunda attığı her adımla örnek olan Ankara, dünyanın dört bir tarafındaki kardeş kentlerine Budapeşte'yi de ekleyecek. 1991 yılında imzalanan "Dostluk ve İşbirliği Anlaşması"nı bir üst seviyeye taşıyacak "Kardeş Kent Protokolü" ile iki ülke başkenti arasındaki ilişkiler daha da geliştirilerek, ülkeler arası işbirliğine de katkı sağlanacak. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ankara ile Budapeşte 'Kardeş Kent' Oluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement