Anlı, Elazığ Caddesi'ndeki Yenileme Çalışmalarını Denetledi - Son Dakika
Yerel

Anlı, Elazığ Caddesi'ndeki Yenileme Çalışmalarını Denetledi

Anlı, Elazığ Caddesi\'ndeki Yenileme Çalışmalarını Denetledi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı, Elazığ Caddesi'ndeki yol genişletme ve kaldırım çalışmalarını denetledi.

25.08.2015 14:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı, Büyükşehir, Yenişehir Belediyesi ve Milli Savunma Bakanlığı İnşaat Emlak Bölge Başkanlığı ile yapılan üçlü protokol doğrultusunda yürütülen Elazığ Caddesi'ndeki yol genişletme çalışmalarını denetleyerek, ilgililerden bilgi aldı.

Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından yürütülen "Elazığ Caddesi Yol Genişletme" çalışmalarının Dağkapı ve Seyrantepe güzergahında yaşanan trafik yoğunluğunu rahatlatmak ve toplu taşıma araçlarının geçişine tercihler sunmak amacıyla gerçekleştirildiğini hatırlatan Anlı, çalışmalar kapsamında 7. Kolordu Komutanlığı'na ait askeri duvarın 10 metre geriye çekilerek, yıkıldığını ifade etti. Daha sonra yıkılan kısımda düzenleme çalışmalarının başladığını, malzeme seriminin ardından Yol Yapım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı'na bağlı ekiplerce yolun asfaltlanarak eski asfaltla aynı hizaya getirildiğini kaydeden Anlı, caddenin proje doğrultusunda düzenlendiğini söyledi.

Kaldırımlar düzenleniyor

Fen İşleri Daire Başkanlığı ekiplerinin, proje doğrultusunda Elazığ Caddesi'ndeki kaldırımları da yenilediğini anlatan Anlı, Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası karşısında başlayan kaldırım çalışmalarının, cadde üzerindeki yüksek gerilimli elektrik hatlarının DEDAŞ tarafından yeraltına alınmasıyla, Seyrantepe Köprülü Kavşağı'na kadar devam edeceğini bildirdi.

Ekim ayı sonunda tamamlanması hedefleniyor

Çalışmaların ekim ayı sonunda tamamlanacağına dikkat çeken Anlı, caddenin dekoratif direklerle aydınlatılacağını, Park ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı'nca da 600 adet çınar ağacının refüjlere dikileceğini sözlerine ekledi.

Cadde nasıl olacak?

Yol genişletme çalışmalarının tamamlanmasının ardından yol genişliği 40 metreye, şerit sayısı bisiklet yolu da dahil olmak üzere 7'ye çıkarılacak. Böylece Dağkapı ve Seyrantepe güzergahında yaşanan trafik sorunu çözülmüş olacak. Kent aynı zamanda ikinci bisiklet yoluna da kavuşmuş olacak.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Anlı, Elazığ Caddesi'ndeki Yenileme Çalışmalarını Denetledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement