Anne Karnında "Terör Vahşeti"ni Yaşayan Bebek Hala İyileşemedi - Son Dakika
Güncel

Anne Karnında "Terör Vahşeti"ni Yaşayan Bebek Hala İyileşemedi

Cizre'de, evi PKK'lılar tarafından ateşe verilince gizlendiği banyodan duvarın balyozla delinmesi sonucu kurtarılan Deniz Gözüngü'nün dünyaya getirdiği bebeğin sağlık sorunları sürüyor.

17.04.2016 12:31  Güncelleme: 13:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şırnak'ın Cizre ilçesinde, evi PKK'lı teröristler tarafından ateşe verilince gizlendiği banyodan duvarın balyozla delinmesi sonucu kurtarılan hamile Deniz Gözüngü'nün dünyaya getirdiği ve sağ elinin kas ve sinirlerinde yüzde 90 uyuşukluk olduğu belirlenen bebeğin sağlık sorunları sürüyor.

YAŞADIKLARI DEHŞETİ UNUTAMIYORLAR

Cizre'de, 27 Aralık 2014'te PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu evleri ateşe verilen Gözüngü ailesi, yaşadıkları dehşeti unutamıyor.

OLAYDAN SONRA DÜNYAYA GELEN BEBEĞİN ELİNDE HASAR VAR

Teröristlerce evleri ateşe verilince gizlendiği banyonun duvarının balyozla delinmesi sonucu kurtarılan Deniz Gözüngü'nün 12 Ocak 2015'te dünyaya getirdiği ve sağ elinin kas ve sinirlerinde yüzde 90 uyuşukluk olduğu tespit edilen Abdullah bebek, aradan geçen zamana rağmen elini tam olarak kullanamıyor.

Teröristlerin vahşetini anne karnında yaşayan Abdullah bebek, 1 yaşını aşmasına rağmen akranları gibi avucunu yere basamıyor. Bebek, kas ve sinir zedelenmesi oluşan sağ elinin üzerini kullanarak emekliyor.

GEÇEN 1 YILA RAĞMEN SAĞLIK SORUNLARI SÜRÜYOR

Baba Şemsettin Gözüngü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen bir yıla rağmen çocuğundaki sağlık sorunun devam ettiğini söyledi.

Çocuğunu geçen süreçte birkaç kez tedavi için Adana'ya götürdüğünü, oğlunun kas ve sinir uyuşukluğu nedeniyle sağ elini tam kullanamadığını dile getiren Gözüngü, doktorların tedavinin uzun süreceğini ilettiğini belirtti.

İŞSİZ BABA, YETKİLİLERDEN YARDIM BEKLİYOR

İşsiz olduğunu belirten Şemsettin Gözüngü, tedavi sürecindeki yol ve konaklama masraflarının giderilmesi için yetkililerden destek istedi.

Gözüngü, şunları söyledi:

"Eşim 8,5 aylık hamileyken, onu banyo duvarından açtığımız delikten çıkardık. Bebek anne karnında zarar görmüş. Aradan geçen zamana rağmen oğlumun sağlık sorunları sürüyor. Kas ve sinir uyuşukluğu nedeniyle sağ elini tam kullanamıyor. Çocuğumu 3 ayda bir Adana'da tedavi ettiriyorum. Doktorlar uzun bir tedavi sürecinde iyileşeceğini söylediler. Devlet, evimin yakılmasından sonra bana maddi destek sağladı. Yardımlar için teşekkür ederim, Allah razı olsun fakat o maddi desteğin çoğunu çocuğumun tedavisinde kullandım. Tedavi süreci nedeniyle bir iş bulamadım, bu nedenle yetkililerden yardım istiyorum."

Cizre'de, evi teröristlerce ateşe verilen Şemsettin Gözüngü, 8,5 aylık hamile eşi Deniz Gözüngü (28) ile 2 çocuğuyla gizlendiği evin banyosunun duvarı balyozla kırılarak kurtarılmış, olaydan 15 gün sonra dünyaya gelen bebeğin kas ve sinir zedelenmesi sonucu sağ elinde yüzde 90 uyuşukluk olduğu belirlenmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Anne Karnında 'Terör Vahşeti'ni Yaşayan Bebek Hala İyileşemedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement