Anneleri Sevindiren "Babalık" Eğitimi - Son Dakika
Güncel

Anneleri Sevindiren "Babalık" Eğitimi

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Eğitim gören kursiyerlerden detay görüntüler Kursiyerlerden Selami Dilekçi ile röportaj Okul müdürü Ercan Esmer ile röportaj Anneleri sevindiren "babalık" eğitimi Babalara çocuk bakımındaki rolü ve sorumluluklarının aktarıldığı kurslar, farklı eğitim düzeyi ve meslek gruplarından babaların ilgisini çekiyor Kurslara katılan babaların çocuk yetiştirmede annenin yükünü paylaşması ve aile içi iletişimi güçlendirmesi, özellikle anneleri mutlu ediyor Baba Destek Programı kapsamında kurs açan okulun müdürü Esmer: "Babalar bu kurslardan mutlu ayrılıyorlar ama daha büyük mutluluğu annelerde görüyoruz.

17.04.2016 12:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Eğitim gören kursiyerlerden detay görüntüler

Kursiyerlerden Selami Dilekçi ile röportaj

Okul müdürü Ercan Esmer ile röportaj Anneleri sevindiren "babalık" eğitimi

Babalara çocuk bakımındaki rolü ve sorumluluklarının aktarıldığı kurslar, farklı eğitim düzeyi ve meslek gruplarından babaların ilgisini çekiyor

Kurslara katılan babaların çocuk yetiştirmede annenin yükünü paylaşması ve aile içi iletişimi güçlendirmesi, özellikle anneleri mutlu ediyor

Baba Destek Programı kapsamında kurs açan okulun müdürü Esmer:

"Babalar bu kurslardan mutlu ayrılıyorlar ama daha büyük mutluluğu annelerde görüyoruz. Anneler bize dönüp, 'bizim adama ne yaptınız, bir sihirli değnek değmiş gibi buna' diyor"

HALİL ŞAHİN - Babalara çocuk bakımındaki rolü ve sorumluluklarının aktarıldığı kurslar, en çok anneleri mutlu ediyor.

Anne Çocuk Eğitim Vakfı'nın (AÇEV) Baba Destek Programı (BADEP) kapsamında, 2015-2016 eğitim yılında Türkiye genelinde 250 kurs açıldı. Kurslar, liseden yüksek lisansa kadar farklı eğitim düzeyinden ve işçiden üst düzey yöneticiye her meslekten babaların ilgisini çekiyor.

AÇEV iş birliğinde İzmir'de kurs açan Bayraklı Ömer Özkan İlkokulu Müdürü Ercan Esmer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okul bünyesinde açılan kursun yoğun ilgi gördüğünü dile getirdi.

Esmer, BADEP'in 2004 yılından bu yana İzmir'de uygulandığını, bu yıl kentte 35 civarında kurs açıldığını aktardı.

Kendisinin de kursiyer olduğunu ifade eden Ercan Esmer, iş yeri sahibinden sanayideki işçiye, üniversite mezunundan ortaokul mezununa farklı eğitim düzeyi ve mesleklerden katılım olan kursların temel hedeflerinin, babanın çocuk bakımında önemli ve sorumlu olduğunun farkına varması, demokratik iletişim yöntemlerini öğrenip eşi ve çocuklarıyla hayata geçirmesi, çocuk gelişimi konusunda bilgi edinmesi, çocuğuyla birlikte zaman geçirmesi olduğunu söyledi.

Babaların bu kurslar sayesinde önemli bilgiler edindiğini belirten Esmer, "Farklı konuların ele alındığı eğitimlerin sonunda baba, doğru bildiği yanlışların farkına varıyor. Babalar olarak çocuk yetiştirme işini çoğunlukla annelere havale ederiz, ancak babaların rolü çok önemlidir. Geleneksel bilgilerini uygulayan baba, eğitimin sonunda işi daha bilimsel, profesyonelce yapmaya başlıyor." dedi.

Ercan Esmer, baba-çocuk arasındaki iletişimin eşe, dolayısıyla tüm aileye yansıdığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Babaların daha fazla işin içine girmesinden hareketle daha mutlu bir ev hayatı yaşanıyor. Anne ve baba birlikte çocuklarını daha bilinçli şekilde yetiştirmeye başlıyorlar. Babalar bu kurslardan mutlu ayrılıyorlar ama daha büyük mutluluğu annelerde görüyoruz. Anneler bize dönüp 'bizim adama ne yaptınız, bir sihirli değnek değmiş gibi buna' diyor, çünkü baba doğru bildiği yanlışlarını fark ediyor ve düzeltiyor. Bu anneyle olan iletişimine de direkt yansıyor."

"Baba kız olduğumuzun farkına vardık"

Kursiyerlerden 46 yaşındaki Selami Dilekçi de iki kızı bulunduğunu, 10 haftadır katıldığı kurs sayesinde hayata bakışının değiştiğini ifade etti.

Dilekçi, ailesi ve çocuklarıyla olan ilişkisinin daha iyi bir noktaya geldiğini vurgulayarak, "Birlikte verimli vakit geçiriyoruz. Onların sorunlarına yaklaşımım değişti. Daha önce çocuklarıma fazla zaman ayırmadığımı fark ettim. Bu yanlışımı düzelttim. 8 yaşındaki kızımla spor yapmaya başladım, baba kız olduğumuzun fakına vardık." diye konuştu.

Selami Dilekçi, kendisindeki değişikliklerin eşini de çok mutlu ettiğini belirterek, "Bu kursa katılmam, cesaretim bile eşimin mutlu olmasını sağladı. Şimdi daha fazla vakit geçiriyoruz, bundan çok memnun." şeklinde konuştu.

Anneleri Sevindiren "Babalık" Eğitimi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Anneleri Sevindiren 'Babalık' Eğitimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement