Antalya - Aü Rektör Adayı Profesör Basım'dan Bildiri Tavrı: Elbette Soruşturma Açacaksınız - Son Dakika
Güncel

Antalya - Aü Rektör Adayı Profesör Basım'dan Bildiri Tavrı: Elbette Soruşturma Açacaksınız

Antalya - Aü Rektör Adayı Profesör Basım\'dan Bildiri Tavrı: Elbette Soruşturma Açacaksınız

Aü rektör adayı Profesör Basım'dan bildiri tavrı: Elbette soruşturma açacaksınız Akdeniz Üniversitesi'nde (AÜ) rektör adaylığını açıklayan Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü Fitopatoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Basım, 1128 akademisyenin imzaladığı bildirinin düşünce özgürlüğü kapsamında değerlendirilemeyeceğini belirterek, 'Elbette soruşturma açacaksınız" dedi.

04.02.2016 16:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aü rektör adayı Profesör Basım'dan bildiri tavrı: Elbette soruşturma açacaksınız

Akdeniz Üniversitesi'nde (AÜ) rektör adaylığını açıklayan Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü Fitopatoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Basım, 1128 akademisyenin imzaladığı bildirinin düşünce özgürlüğü kapsamında değerlendirilemeyeceğini belirterek, 'Elbette soruşturma açacaksınız" dedi.

AÜ'de haziran ayında yapılacak rektörlük seçimleri için Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü Fitopatoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Basım da adaylığını açıkladı. Antalya Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısında Prof. Dr. Basım, üniversitenin 2008 yılından bugüne akademik sıralamada hep geriye doğru gittiğini savundu. Akademik sıralamada AÜ'nün Türkiye'de 29'uncu, dünyada ise 1470'inci olduğunu kaydeden Prof. Dr. Basım, hedefinin AÜ'yü Türkiye'nin en iyi ilk 5, dünyada ise en iyi ilk 500 üniversite içine sokmak olduğunu kaydetti.

Hedefini 'Uluslararası alanda saygınlığı olan, öğrencilerin tercih ettiği bir üniversite" olarak açıklayan Prof. Dr. Basım, bunun için adaletli, şeffaf, liyakatı esas alan, herkesi kucaklayan, iletişime açık, ulaşılabilir, katılımcı, özlük haklarına saygılı, dinamik bir yönetim oluşturacaklarını söyledi. AÜ'nün aynı zamanda Antalya ve bölgesiyle bütünleşmesi gerektiğini savunan rektör adayı Prof. Dr. Basım, yerleşke içinde müzeler, kültür ve sanat merkezi ve botanik bahçesiyle üniversitenin etrafındaki duvarları kaldıracaklarını söyledi.

Çocuk hastanesi, dünya organ nakli hastanesi, göz hastanesi, eczacılık fakültesi, havacılık ve uzay bilimleri fakültesi gibi yeni hastaneler ve fakültelerle AÜ'yü öğrenciler ve akademisyenler için tercih edilebilir bir hale getireceklerini belirten Prof. Dr. Basım, bununla birlikte akademik ve idari çalışanlara güvenlik, huzurlu bir çalışma ortamı sağlayarak AÜ'nün tüm potansiyelinin ortaya çıkmasını sağlayacaklarını aktardı.

Rektör adayı Basım, bir soru üzerinde 2008 yılından itibaren AÜ'de 'paralel yapılanma'nın varlığını hissetmeye başladıklarını belirterek, 'Ülkemizin milli politikası kapsamında üniversitemiz paralel yapının unsurlarından arındırılacaktır" dedi. Paralel yapıyla mücadelenin bir devlet politikası olduğunu ve rektör adaylarının bunu ilan edip etmemelerinin de çok önemli olmadığını kaydeden Prof. Dr. Basım, bunun bir görev olarak görülmesi gerektiğini söyledi.

Prof. Dr. Basım, Türkiye ve dünyanın farklı üniversitelerinden akademisyenlerin imzasının bulunduğu 'Bu suça ortak olmayacağız' başlıklı bildirinin de düşünce özgürlüğü çerçevesinde değerlendirilemeyeceğini söyledi. Prof. Dr. Basım, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da güvenlik güçlerinin canı pahasına, şehitler vererek terörle mücadele ettiği bir dönemde bildirinin özgürlükler başlığı altında değerlendirilmesinin de yanlış olacağını savundu. Prof. Dr. Basım, 'Üniversite yönetiminde olsanız soruşturma açar mıydınız?" sorusuna ise 'Soruşturma açıp açmamak size bağlı değil. Tüm üniversiteler soruşturma açtığına göre elbette açacaksınız" diye karşılık verdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya - Aü Rektör Adayı Profesör Basım'dan Bildiri Tavrı: Elbette Soruşturma Açacaksınız - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement