Antalya Başkan Turgay Genç, Nar Hasadına Katıldı - Son Dakika
Güncel

Antalya Başkan Turgay Genç, Nar Hasadına Katıldı

Antalya Başkan Turgay Genç, Nar Hasadına Katıldı

Başkan Turgay Genç, nar hasadına katıldı *- DÖŞEMEALTI'nda nar hasadına katılan Belediye Başkanı Turgay Genç, aroması, rengi ve doğal güzelliğiyle Türkiye'nin en değerli narının ilçede yetiştirildiği söyledi.

28.10.2015 12:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başkan Turgay Genç, nar hasadına katıldı

*- DÖŞEMEALTI'nda nar hasadına katılan Belediye Başkanı Turgay Genç, aroması, rengi ve doğal güzelliğiyle Türkiye'nin en değerli narının ilçede yetiştirildiği söyledi.

Döşemealtı İlçesi'nin tarımsal anlamda en önemli gelir kaynaklarından nar üretimi Çığlık Mahallesi'nde binlerce dönüm arazi yapılıyor. Her yıl ekim ayının ilk haftalarında başlayan nar hasadına başta bölge halkı olmak üzere çeşitli yerlerden gelen binlerce günü birlikçi istihdam imkanı buluyor. Nar bahçelerini gezen Başkan Turgay Genç, nar üreticilerinin üretim, pazarlama ve depolamaya yönelik sorunlarını dinledi. Ayrıca günübirlik çalışan işçilerin nar kesimine de yardım etti. Belediye Başkanı Turgay Genç, Döşemealtı narının yurt içinde olduğu kadar yurt dışında kabul gördüğünü ve ihraç edildiğini söyledi.

BELEDİYE STANDLARINDA TANITIMI YAPILIYOR

Döşemealtı'nda yetişen narın yerel, ulusal ve uluslararası arena da tanıtımı için her türlü özveriyi gösterdiklerini bildiren Başkan Turgay Genç, "Bölgemizin en önemli tarımsal değerlerinden narı daha geniş kitlelere tanıtmak, üretimini yaygınlaştırmak amacıyla her yıl 'Nar Festivali' düzenliyoruz. Yöresel Ürünler Fuarı'nda (YÖREX) stant açmak suretiyle Döşemealtı halımızla birlikte narımızı da tanıtmaya çalışıyoruz" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya Başkan Turgay Genç, Nar Hasadına Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement