Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (4)

Foto.Meclisten genel, Akaydın, Tabur ve Oktay portre.

30.11.2012 14:57

Foto: Meclisten genel, Akaydın, Tabur ve Oktay portre.

===

Döşemealtı'nda emekli öğretmenlere vefa

DÖŞEMEALTI İlçe Milli Eğitim ve Yeniköy İlköğretim Okulu Müdürlüğü'nün organize ettiği Döşemealtı Belediyesi'nin katkı verdiği ilçe sınırlarında ikamet eden emekli öğretmenlere 'vefa' buluşması gerçekleştirildi. İlçe sınırları içerisinde oturan emekli öğretmenler, Yeniköy İlköğretim Okulu'nda düzenlenen programa davet edildi. Emekli öğretmenler, hatırlanmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Semra Bekar, organizasyonu öğretmenler gününe denk getirmek istediklerini belirterek, "Ancak yoğun bir mesai programı ve öğretmenlerimize ulaşmamız biraz zaman aldı. Böylesine anlamlı bir haftayı geride bırakırken ilçemizde ve eğitim öğretimde iz bırakan öğretmenlerimizin hizmet günleri sonunda onlarla yeniden bir arada bulunmaktan bizler de mutlu olduk. Okul müdürümüz Hilmi Taner'e çok teşekkür ediyorum" dedi.

Döşemealtı Belediye Başkan Yardımcısı Ayhan Tuncer ise "Geçen yıllarda olduğu gibi öğretmenlerimize yönelik bu tarz organizasyonlarda anlamlı buluşmalar gerçekleştirmiştik. Ancak bu hepimizi daha da duygulandıran ve mutlu eden bir buluşma oldu. Belediyemiz de bu anlamlı buluşmaya bir 'vefa' duygusu ile öğretmenlerimizin yanında yer almayı görev bilmiştir" diye konuştu

ANTALYA, (DHA)

Foto: Toplu foto

===

USK'dan ilk toplantı

AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Uluslararasılaşma Stratejisi Kurulu (USK), yılın ilk toplantısını Rektör Yardımcısı ve Kurul Başkanı Prof. Dr. Muharrem Kılıç başkanlığında AÜ Senato Salonunda gerçekleştirdi. Açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı Kılıç, eğitim-öğretim program ve kalite geliştirme çalışmalarını bütüncül bir yaklaşımla sürdürme ve Avrupa Yükseköğretim Alanı'nda önemli bir aktör olarak rol alma azmi ve kararlılığı içinde olduklarını belirtti.

Toplantı, Kurul Başkan Yardımcısı Prof.Dr. Burhan Özkan tarafından yapılan 'Akdeniz Üniversitesi'nde Uluslararasılaşma Süreci' adlı sunumma devam etti. Prof.Dr. Özkan, küreselleşen dünya ve iletişim teknolojisinin, yükseköğretim alanında küresel rekabeti beraberinde getirdiğini, bu nedenle bilgi toplumuna ve bilimsel üretime yön veren yükseköğretimdeki bu rekabet olgusu ve kalite anlayışının uluslararasılaşmayı en öncelikli konu haline getirdiğini belirtti.

Üniversitedeki Erasmus, Farabi ve Mevlana Değişim Programları, Bologna Süreci, AB Gençlik Programları, IAESTE, Ortak Diploma Programları ve diğer uluslararasılaşma faaliyetleri ile ilgili iş ve işlemlerin yürütülmesi amacıyla Uluslararası İlişkiler Ofisi'nin (UİO) oluşturulduğunu belirten Prof.Dr. Özkan, UİO'nun yanı sıra, Akdeniz Üniversitesi'nin uluslararasılaşma sürecinde çok önemli rol oynayacağını düşündükleri USK'yı oluşturduklarını belirtti.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Toplantı fotosu

=== - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement