Antalya Büyükşehir Belediye Türel, Akseki'de Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Antalya Büyükşehir Belediye Türel, Akseki'de Açıklaması

Antalya Büyükşehir Belediye Türel, Akseki\'de Açıklaması

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Akseki'de temel atma töreni ve çeşitli açılışlar gerçekleştirdi.

15.08.2015 09:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Akseki'de temel atma töreni ve çeşitli açılışlar gerçekleştirdi.

ASAT Akseki hizmet binası ile ASMEK binasının açılışını gerçekleştirmek üzere Akseki'ye gelen Türel, Akseki Şehirlerarası Otobüs Terminali'nin de temel atma törenine de katıldı.

Burada konuşan Türel, Akseki'nin birçok sorunu olduğunu kaydederek, bu sorunları çözeceklerini ifade etti. Akseki için daha yapacak çok projelerinin olduğunu söyleyen Türel, görevlerine layık olabilmek için daha çok gayret edeceklerini belirtti.

Büyükşehir Belediyesi olarak 40 kilometre sahil sınırı olan bir belediyeden, 640 kilometre sahili olan bir belediye haline geldiklerini vurgulayan Türel, şöyle konuştu:

"Tabi ki elimizde belirli bir insan kaynağı imkanı var. Maalesef bizden önce personel politikaları kapsamında belediye adeta lüzumlu, lüzumsuz, çalışan, çalışmayan bir istihdam deposu haline dönüştürülmüş. Ben 4 bin personelle bıraktığım belediyede, göreve başladığımda bana 8 bin 500 personel devrettiler. Elbette ki biz 8 bin personelle 5 ilçeyi değil rahatlıkla 19 ilçeye hizmet verebilecek şekilde yönetebilirdik. Hatta daha az personelle bunu yapabilirdik. Bizden önce 8 bin 500 personelle Antalya'da 5 ilçede hizmet veren Büyükşehir Belediyesi bugün 19 ilçede yüzölçümü on misli büyüyen bir durumda 7 bin 400 personelimiz hizmet veriyor."

"Personel en çok hizmet bekleyen ilçelerde görevlendirildi"

Personelden bazılarını 19 ilçede görevlendirmek durumunda kaldıklarını, en kalifiye olanları en çok hizmet bekleyen ilçelere görevlendirdiklerini ifade eden Türel, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Benim güzel Akseki'me 'Sürgün yeri' dediler. Onun için içim parçalanıyor. Benim güzel Akseki'me kimsenin 'Sürgün yeri' demeye cesareti olmamalı. Ben bunu kabul etmiyorum ve hala söylüyorlar. Bunu defalarca dile getiriyorlar. Ama oturduğu yerden maaş almaya, yan gelip yatmaya alışanlar elbette ki bu rahatlıkları bozulduğunda böylesine yakışıksız ithamlarda bulunuyorlar."

Akseki Belediye Başkanı Mustafa İsmet Uysal ise Türel'e yatırımlardan dolayı teşekkür etti.

Törenin ardından mezbahane işletmesinin Akseki Belediyesi'ne devredilmesine ilişkin protokolü imzalayan Türel, daha sonra incelemelerde bulundu.

Akseki Kavşağı'na yapılacak şehirlerarası otobüs terminalinin temel atma törenine de katılan Türel, Antalya'nın en modern otogarlardan birinin Akseki'ye yapılacağını belirtti. İtfaiye biriminin de yeniden inşa edileceğini kaydeden Türel, onun da kısa sürede temel atma törenini gerçekleştireceklerini bildirdi.

Türel, "Otogar binası ve çevre düzenlemesiyle içsinde 22 yataklı motel, kafeteryalar, restoranlar ve 7 şehirlerarası, 5 ilçeler arası peron yapılacak. Akseki'nin hayalleri tek tek gerçekleşiyor" diye konuştu.

Konuşmaların ardından 3 milyon liraya malolacak Akseki Şehirlerarası Otobüs Terminali'nin temeli atıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Antalya Büyükşehir Belediye Türel, Akseki'de Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement