Antalya'da '14 Aralık' Protestosu - Son Dakika
Güncel

Antalya'da '14 Aralık' Protestosu

Antalya\'da \'14 Aralık\' Protestosu

Antalya'da '14 Aralık Operasyonu'nu protesto etmek için Antalya Adliyesi önünde toplanan yaklaşık 300 kişilik grup, ellerinde Zaman, Bugün, Taraf gazetelerinin yanı sıra Sözcü gazetesi de taşıdı, anneleriyle eyleme gelen bir erkek çocuğunun da asker üniforması giymesi dikkati çekti.

16.12.2014 14:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'da '14 Aralık Operasyonu'nu protesto etmek için Antalya Adliyesi önünde toplanan yaklaşık 300 kişilik grup, ellerinde Zaman, Bugün, Taraf gazetelerinin yanı sıra Sözcü gazetesi de taşıdı, anneleriyle eyleme gelen bir erkek çocuğunun da asker üniforması giymesi dikkati çekti.

Antalya'da 14 Aralık operasyonunu protesto etmek isteyen yaklaşık 300 kişilik grup saat 11.00 sıralarında Antalya Adliyesi'nde toplandı. Yoğun güvenlik önlemleri alınan eylem için polis eylemcilerin adliye bahçesine girmesine izin vermedi. Adliyeye giremeyen grup direnç göstermeden adliyenin önündeki kaldırımda toplandı.

İngilizce, Rusça, Arapça yazılı dövizler taşıyan grup attıkları sloganlarla iktidarı protesto etti, gözaltında bulunan Zaman gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı'ya 'Alimler ve Zalimler' kitabını göstererek destek verdi. '14 Aralık Tiyatrosu', 'Özgür Basın Susmaz', 'İtibar Sarayda Değil Demokrasidedir', 'Hidayete Dumanlı Yoldan Yürünür' 'Zaman'ı Sıfırlayamazsınız' yazılı dövizler taşıyan grup, Zaman, Today's Zaman, Bugün, Taraf gazetelerini de taşırken Sözcü gazetesi de eylemci grubun ellerinde yükseldi. Protestocular arasında bir kadın eyleme asker üniforması giymiş oğluyla katılırken yaklaşık 1.5 saat süren eylem sırasında kadınlar ve erkekler zaman zaman Kuran-ı Kerim okudu. Eylem sırasında açılan büyük boyutlu Türk bayrağını eylemciler Zaman gazetesiyle havaya kaldırdı.

FÜTURSUZ İKTİDAR

Grup adına açıklama yapan Aktif Eğitimciler Sendikası Antalya İl Temsilcisi Erdoğan Polat, 17 - 25 Aralık sürecinden itibaren Türkiye'de bir asra yetecek kadar yanlış yapıldığını savundu. Fakat bu yanlışları yapanların fütursuz bir şekilde yaptığı hataları sorgulamak ve söylemek yerine medya organlarını susturmak ve sindirmek için herşeyi yaptığını iddia eden Polat, "Biz babamızdan ve dedelerimizden hür ve bağımsız bir Türkiye emanet aldık. Evlatlarımıza ve torunlarımıza aynı şekilde hür ve bağımsız bir Türkiye teslim edeceğiz" dedi.

AVUKATLAR DA AÇIKLAMA YAPTI

Eylem adliye dışında devam ederken Antalya Barosu İnsan Hakları Merkezi üyesi avukatlar ise adliye bahçesinde basın açıklaması yaptı. Grup adına Hasan Kemal Elban'ın yaptığı açıklamada Türkiye'de 12 yıldır tek başına iktidarda olan siyasi partinin hukuk dışı uygulamalarını, çoğunlukçu demokrasi anlayışıyla meşrulaştırmaya çalıştığını söyledi. Özellikle son 5 yıl içinde giderek yoğunlaşan insan hakları ihlallerinin yaşandığının belirtildiği açıklamada, Elban şunları söyledi:

"Bu yöndeki uygulamaların geldiği son nokta 14 Aralık günü başlayan ve aslen hükümete yönelik yolsuzluklara yönelik yayınlar yapan bir kısım muhalif yayın organlarını sindirmeye yönelik gözaltı dalgası olmuştur. Bu konuda hükümet çevreleri gözaltına alınanların gazetecilik faaliyeti dışındaki eylemlerini soruşturulduklarına ilişkin iddiaları ciddiyetten ve inandırıcılıktan uzaktır. Daha önce Mustafa Balbay, Nedim Şener ve Ahmet Şık'a karşı yürütülen soruşturmalarda da hükümet çevreleri aynı demeçleri vermişler ve nihayetinde bu kişilerini tutuklanmaları, yıllarca hapislerde çürümeleri toplum vicdanında mahkum edilmiştir."

Antalya'da avukatların açıklaması, "Geçmişte ve bugün çoğunluk iktidarına dayanarak muhalif gruplara karşı yargıyı çekiç gibi kullananlar bu yönetme anlayışını terk etmezse yarın kendilerinin aynı hedef tahtasına konulması kaçınılmazdır. Hukuk ve adalet gün gelir herkese lazım olur" ifadeleriyle sona erdi. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya'da '14 Aralık' Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement