Antalya'da Ağustos Gecelerine 'Yıldız Yağdı' - Son Dakika
Yerel

Antalya'da Ağustos Gecelerine 'Yıldız Yağdı'

Antalya'da Bir Grup Turizmci, Halk Arasında 'Yıldız Kayması' Olarak da Bilinen 'Meteor Yağmurlarını' Düzenlenen Tekne Turunda İzledi

14.08.2010 09:52

Antalya'da bir grup turizmci, halk arasında 'yıldız kayması' olarak da bilinen 'meteor yağmurlarını' düzenlenen tekne turunda izledi.

Antalya'daki otel ve turizm acentesi çalışanları ile Antalya Rehberler Odası (ARO) yönetim kurulu üyeleri, Akdeniz açıklarında Öger Tur'un düzenlediği tekne turu ile meteor yağmurlarını gözlemleme fırsatı buldu.

Turizmcilerin büyük ilgi gösterdiği tur, teknenin Kaleiçi Yat Limanı'ndan hareketiyle başladı. Turizmciler, Akdeniz açıklarında kentin ışık yoğunluğundan uzakta, gecenin karanlığında meteor yağmurlarını seyrederken büyük heyecan yaşadı.

Uzay ve astronomi konularına ilgi duyan turizmci Bayram Dökmeci, sinevizyon gösterisiyle anlattığı yıldızları daha sonra lazerle gökyüzünde davetlilere gösterdi. Yaklaşık iki saat süren meteor yağmuru izleme turunda, davetliler kayan yıldızları görebilmek için gözlerini biran olsun gökyüzünden ayırmadı.

'Yıldız kayması' turunu düzenleyen Öger Tur Türkiye Genel Müdürü Recep Yavuz, gezinin, turizm çeşitlenmesi için düşünülen, yeni etkinlikler oluşturmaya yönelik hayata geçtiğini söyledi. Yavuz, 'yıldız kayması' turunu geleneksel hale gelmesinin, bölge turizmine farklı bir değer katacağına inandığını da kaydetti. Bir gece önce Manavgat'ta 150 kişiden oluşan turist kafilesiyle benzer bir tur düzenlendiğini, tur sonunda turistlerden çok samimi ve olumlu bildirim alındığını anlatan Yavuz, 'Turlar için en önemli olan konu, astronomiye meraklı ve kendini donatmış rehberlerin yetişmesi. Bu konuda Antalya Rehberler Odası'na önemli görev düşüyor. Oda, uzman rehberler yetişmesi için gerekli çalışmaları yaparak tedbirleri alacaktır'diye konuştu.

Antalya Rehberler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Uysal da, rehberlerin gökyüzü ve astronomi konusunda kendilerini yetiştirmelerinin turizme yeni ve farklı bir çeşitlilik kazandıracağına inandığını belirtti. (SK-BEK-BNY-DEL) - ANTALYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Antalya'da Ağustos Gecelerine 'Yıldız Yağdı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement