Antalya'da Amatör Spor Kulüplerine Malzeme Yardımı - Son Dakika
Spor

Antalya'da Amatör Spor Kulüplerine Malzeme Yardımı

Antalya'da 131 amatör takıma, 6 bin 684 spor malzemesi dağıtıldı.

03.02.2015 16:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya Kültür Merkezinde düzenlenen malzeme dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, örnek alınan bütün sporcuların çocukluklarının, salonu dolduran çocuklardan farklı olmadığını belirtti.

Disiplinli bir çalışma ve yaşamla, örnek alınan sporcular gibi başarılı olunabileceğini vurgulayan Türel, "Sizleri görünce benim de sizlerin yaşındaki küçük bir yaşta sporcu olarak yaşadığım günler aklıma geliyor. Bugün bizler çocuk yaşlarda yaşadığımız sporculuk disipliniyle sizleri teşvik edecek ortamda yeni hizmetler üretmeye çalışan noktadayız. Hiçbir hedef ulaşılamayacak hedef değildir" dedi. Türel, milli futbolcu Burak Yılmaz'ı babasıyla beraber Antalyaspor'a götürdüklerinde, çocuk yaşta olduğunu aktararak, Yılmaz'ın çalışması ve başarılarıyla milli gurur haline geldiğini söyledi.

Arda Turan'ın da Türkiye'nin dünyadaki gururu olduğunu, onun da kale arkasında top toplayıcılık yaptığı günleri bildiğini dile getiren Türel, eski milli kaleci Rüştü Rençber'in de Korkuteli'nde futbol oynarken 16 eşofmana karşılık bonservisini aldıklarını hatırlattı. Türel, Rüştü Rençber İspanya'da oynarken maçlarına gidemediğini ifade ederek, Atletico Madrid'teki Arda Turan'ın önümüzdeki haftaki maçını Avrupa Konseyi dönüşünde izleme şansını bulacağını kaydetti.

Törene katılan çocukların arasından önümüzdeki yıllarda milli sporcu ve kahramanların çıkacağına inandığını vurgulayan Türel, 101'i futbol ve 30'u basketbol takımı olmak üzere 131 amatör takıma, 6 bin 684 spor malzemesi dağıtacaklarını kaydetti. Antalya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Metin Bulut da çocuklara yatırım yapılmaması durumunda, ülkede sporun bir yere gideceğine inanmadığını dile getirerek, 75 milyon nüfustan sporcu yetiştirilemiyor ve olimpiyatlarda derece alınamıyorsa bunda bir sorun olduğunu kaydetti. Konuşmaların ardından Türel ve Bulut tarafından malzeme dağıtımı yapıldı.

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Antalya'da Amatör Spor Kulüplerine Malzeme Yardımı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement